Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savulohi-pinaattilasagne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 1 paketti lasagnelevyjä
  • 2 litraa tuoretta lehtipinaattia tai 500 g pakastepinaattia
  • 200 g savulohta viipaleina
  • 1 l täysmaitoa
  • 3-4 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • mustapippuria
  • nippu tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Juustokastike: Sulata voi kattilassa - sekoita joukkoon jauhot samalla voimakkaasti vatkaten - kastike ei saa missään tapauksessa palaa kiinni. Kaada joukkoon maito vähän kerrallaan ja anna kiehua. Vatkaa aina kokkareet pois ennen kuin lisäät maitoa. Jatka, kunnes kastike on tasaista ja riittävän paksua. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita joukkoon lähes kaikki juustoraaste ja sekoita, kunnes se on sulanut. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, ohenna maidolla.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Pane vuokaan vuorotellen kerros kastiketta, sitten pinaattia, lohta ja lopulta lasagnelevyjä. Mausta lohi vastajauhetulla mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä. Lasagnelevyjen päälle tulee vielä kerros juustokastiketta. Sitten vielä kerrokset pinaattia, lohta, lasagnelevyjä ja päällimmäiseksi juustokastiketta.

Lohi ja pinaatti sopivat erittäin hyvin yhteen. Tässä ruokalajissa käytetään niiden lisäksi bechamelkastiketta ja juustoa. Käytä myös tuoreita yrttejä, kuten tilliä, persiljaa, ruohosipulia, timjamia tai oreganoa.

3. Paista lasagnea uunissa puolen tunnin ajan alumiinifoliolla peitettynä. Ota folio pois, ripottele pinnalle loppu juustoraaste ja paista vielä 10 minuuttia, kunnes juusto saa väriä.

Lisää aiheesta:

Porkkana-kesäkurpitsalasagnePinaattilasagneStinan pastagratiiniKassler FlorentineLasagne BologneseGunillan lasagne
LasagnePastat ja nuudelitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 03.02.202312:38
    Makkarapasta

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagne

  • 25.02.202209:06
    Kasvislasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 17.03.202014:03
    Pääruoat

    Porkkana-jauhelihalasagne – Jennin kotivara-arkiruoka

  • 05.06.201912:32
    Pääruoat

    Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!

  • 29.01.201814:27
    Kasvislasagne

    Kasvislasagne