Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savulohi-parsapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Uunipellillinen, noin 35 palaa

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä

Täyte

  • 500 g savulohta suikaleina
  • 1 purjosipuli (n. 200 g)
  • 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 200/360 g)
  • n. 300 g vihreää tai valkoista parsaa (voi olla myös säilyke)
  • 200 g sinihome- tai valkosipulituorejuustoa
  • 3 dl ruokakermaa
  • 3 munaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl sitruunapippuria (suolatonta)
  • (4-6 valkosipulinkynttä)
  • ½ dl tuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua)

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Sulata taikina ohjeen mukaan ja kauli uunipellille sopivaksi siten, että piiraaseen jää reunat. Voit myös kaulia taikinan uuninpeltiä isommaksi ja ottaa taikinapyörällä reunasta taikinanauhoja piirakan koristeeksi.

Levitä piiraan pohjalle lohisuikaleet, purjosipulirenkaat, pieniksi hakatut aurinkokuivatut tomaatit ja kuorittu parsa paloina.

Sekoita tuore- tai sinihomejuusto kermaan ja lisää seokseen loput täytteen aineet ja kaada pohjan päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Tämä herkullinen piirakka tehdään valmiista lehtitaikinasta, joka riittää koko uunipannulle. Voit käyttää piirakkaan savulohta, itse ongittuja kaloja tai vaikka äyriäisiä. Homejuuston ystävät voivat lisätä piirakkaan sinihomejuustoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Lohipiirakka pikkujouluihinPyöreä sieni-fetapiirakkaSalsaava kasvispiirakkaSuppilovahveropiirakka pinjansiemenilläSuppilovahveropiirakkaFetapiirakka nokkosella tai pinaatilla
LohipiirakkaSuolaiset leivonnaisetKevään juhlatVappuUusivuosiParsaviikotMyllyn ParasLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Lohipiirakka
  • 02.11.202420:00
    Huomenta Suomi

    Anun lohipiirakka

  • 04.04.201411:57
    Lohirullat

    Lohikääretorttu

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-savoijinkaalitorttu

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Lohipiirakka pikkujouluihin

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Savulohi-parsapiirakka