Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savulampaanpaisti ”Scandinavian Carpaccio”

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 1 palvattu lampaanpaisti
  • 100 g selleriä
  • puolikas vihreä omena
  • 1 dl majoneesia
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 varsisellerin oksa
  • 25 g sinihomejuustoa
  • 1 rkl makeaa sinappia
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 peruna
  • 1 pala piparjuurta
  • 1 rkl rapsiöljyä

Valmistusohje

Leikkaa juuriselleristä erittäin ohuita lastuja ja ryöppää ne nopeasti suolavedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla.

Leikkaa kuoritusta omenasta ohuita suikaleita ja yhdistä sellerisuikaleiden kanssa kulhossa. Sekoita joukkoon majoneesia ja vähän suolaa ja mustapippuria myllystä.

Laita selleri-omenamajoneesiseos pursotinpussiin.

Leikkaa kuoritusta perunasta kuutioita ja keitä ne kypsiksi suolavedessä.

Leikkaa savulampaanpaistista ohuita viipaleita ja asettele ne laakean lautasen pohjalle.

Vedä selleri-omenamajoneesista raitoja lihaviipaleiden päälle.

Ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä, sinihomejuustopaloja, perunakuutioita, raastettua piparjuurta, varsiselleristä leikattuja ohuita lastuja ja kapriksia.

Palvatun lihan kanssa tarjotaan perinteisesti Waldorfin salaattia. Tässä reseptissä omena ja selleri ovat ohueina suikaleina ja majoneesi erikseen. Kapris antaa vastapainoksi kirpeyttä annokseen.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: One bite carpaccio, Antin reseptiGrillattu kassler ja appelsiinisalsaOhuita lohiviipaleita kuumalla lautasellaSteaksandwichHärän paahtopaistia ja sellerisalaattiaKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
LampaanpaistiGluteenitonHuomenta SuomiGoGreenVideoreseptitAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti