Savulampaanpaisti ”Scandinavian Carpaccio”
Palvatun lihan kanssa tarjotaan perinteisesti Waldorfin salaattia. Tässä reseptissä omena ja selleri ovat ohueina suikaleina ja majoneesi erikseen. Kapris antaa vastapainoksi kirpeyttä annokseen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1 palvattu lampaanpaisti
- 100 g selleriä
- puolikas vihreä omena
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- 1 varsisellerin oksa
- 25 g sinihomejuustoa
- 1 rkl makeaa sinappia
- 1 rkl kapriksia
- 1 peruna
- 1 pala piparjuurta
- 1 rkl rapsiöljyä
Valmistusohje
Leikkaa juuriselleristä erittäin ohuita lastuja ja ryöppää ne nopeasti suolavedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla.
Leikkaa kuoritusta omenasta ohuita suikaleita ja yhdistä sellerisuikaleiden kanssa kulhossa. Sekoita joukkoon majoneesia ja vähän suolaa ja mustapippuria myllystä.
Laita selleri-omenamajoneesiseos pursotinpussiin.
Leikkaa kuoritusta perunasta kuutioita ja keitä ne kypsiksi suolavedessä.
Leikkaa savulampaanpaistista ohuita viipaleita ja asettele ne laakean lautasen pohjalle.
Vedä selleri-omenamajoneesista raitoja lihaviipaleiden päälle.
Ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä, sinihomejuustopaloja, perunakuutioita, raastettua piparjuurta, varsiselleristä leikattuja ohuita lastuja ja kapriksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa