Savulampaanpaisti ”Scandinavian Carpaccio”
Palvatun lihan kanssa tarjotaan perinteisesti Waldorfin salaattia. Tässä reseptissä omena ja selleri ovat ohueina suikaleina ja majoneesi erikseen. Kapris antaa vastapainoksi kirpeyttä annokseen.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 1 palvattu lampaanpaisti
- 100 g selleriä
- puolikas vihreä omena
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- 1 varsisellerin oksa
- 25 g sinihomejuustoa
- 1 rkl makeaa sinappia
- 1 rkl kapriksia
- 1 peruna
- 1 pala piparjuurta
- 1 rkl rapsiöljyä
Valmistusohje
Leikkaa juuriselleristä erittäin ohuita lastuja ja ryöppää ne nopeasti suolavedessä. Jäähdytä siivilässä kylmän veden alla.
Leikkaa kuoritusta omenasta ohuita suikaleita ja yhdistä sellerisuikaleiden kanssa kulhossa. Sekoita joukkoon majoneesia ja vähän suolaa ja mustapippuria myllystä.
Laita selleri-omenamajoneesiseos pursotinpussiin.
Leikkaa kuoritusta perunasta kuutioita ja keitä ne kypsiksi suolavedessä.
Leikkaa savulampaanpaistista ohuita viipaleita ja asettele ne laakean lautasen pohjalle.
Vedä selleri-omenamajoneesista raitoja lihaviipaleiden päälle.
Ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä, sinihomejuustopaloja, perunakuutioita, raastettua piparjuurta, varsiselleristä leikattuja ohuita lastuja ja kapriksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan