Savukinkkuinen jambalaya
Jambalayaan voi käyttää lähestulkoon kaikkea mitä keittiön kätköistä löytyy. Erityisen hyvin sopivat yhteen broileri, kinkku ja katkaravut.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 tl tuoretta timjamia
- 1 tl tuoretta basilikaa
- 1 tl tuoretta oreganoa
- 1 laakerinlehti
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 tl cayennepippuria
- 1/4 tl valkopippuria
- 2 rkl voita
- 4 annosta riisiä
- 2 dl kanalientä
- 250 g savukinkkua
- 250 g broileripaloja
- 1 sipuli
- 1 vihreä paprika
- 2 sellerinvartta
- 1 prk tomaattimurskaa
- muutama katkarapu koristeeksi
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi isossa padassa ja kuullota puolet sipulista. Lisää riisi, laakerinlehti ja puolet kanaliemestä ja kiehauta. Jätä hautumaan 5-7 minuutiksi. Riisi saa olla vielä puolikypsää, kun pata otetaan levyltä.
2. Ruskista toisessa padassa kinkkukuutiot. Nosta kuutiot padasta ja ruskista kinkun rasvassa broileripalat. Nosta broileripalat padasta. Hienonna paprika ja halkaise sellerit. Kuullota padassa loppu sipuli, paprika, valkosipulit ja tuoreet yrtit.
3. Lisää loppu kanaliemi pataan 5 minuutin kuluttua. Lisää sitten kinkku, broilerinpalat, riisi ja tomaattimurska. Mausta valko- ja cayennenpippurilla. Hauduta pataa miedolla lämmöllä 35 minuuttia. Ripottele kuoritut katkaravut pinnalle koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Kurpitsapiirakka
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Piparijäätelö