Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savukinkkuinen jambalaya

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jambalayaan voi käyttää lähestulkoon kaikkea mitä keittiön kätköistä löytyy. Erityisen hyvin sopivat yhteen broileri, kinkku ja katkaravut.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 1 tl tuoretta basilikaa
  • 1 tl tuoretta oreganoa
  • 1 laakerinlehti
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 2 rkl voita
  • 4 annosta riisiä
  • 2 dl kanalientä
  • 250 g savukinkkua
  • 250 g broileripaloja
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 2 sellerinvartta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • muutama katkarapu koristeeksi

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi isossa padassa ja kuullota puolet sipulista. Lisää riisi, laakerinlehti ja puolet kanaliemestä ja kiehauta. Jätä hautumaan 5-7 minuutiksi. Riisi saa olla vielä puolikypsää, kun pata otetaan levyltä.

2. Ruskista toisessa padassa kinkkukuutiot. Nosta kuutiot padasta ja ruskista kinkun rasvassa broileripalat. Nosta broileripalat padasta. Hienonna paprika ja halkaise sellerit. Kuullota padassa loppu sipuli, paprika, valkosipulit ja tuoreet yrtit.

3. Lisää loppu kanaliemi pataan 5 minuutin kuluttua. Lisää sitten kinkku, broilerinpalat, riisi ja tomaattimurska. Mausta valko- ja cayennenpippurilla. Hauduta pataa miedolla lämmöllä 35 minuuttia. Ripottele kuoritut katkaravut pinnalle koristeeksi.

Lisää aiheesta:

Jambalaya broileristaThai-maustettu kanapataPastapaellaCoq au vinKookoskanaRiisiä broilerin ja katkarapujen kanssa
PaellaPastat ja nuudelitLiharuokaKananmunatonGoGreenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera