Savukinkku-papusalsapiirakka

Helppo ja ruokaisa piirakka valmiilla ruistaikapohjalla! Kasvissyöjä voi korvata savukinkun soijarouheella. Piirakasta riittää 8 annosta. Energiapitoisuus: 217 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Raaka-aineet

  • 250 g Myllyn Paras ruistaikinaa
  • 1 tlk GoGreen Salsa Original -sekoitusta
  • 100 g savukinkkua Esim. Snellmanin ohuen ohut savukinkku
  • 100 g herne-maissi-porkkana -sekoitusta
  • 2 dl Maustettu Ruokakerma 10 %, Kolme sipulia
  • 3 kpl kananmunaa
  • 3 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Anna pakastetaikinan sulaa ja painele halkaisijaltaan noin 23 cm:n vuokaan ja reunoille sopivaksi. (Metallinen tavallinen vuoka tai irtopohjavuoka on paras, koska metallivuoassa ohutta pohjataikinaa ei tarvitse esipaistaa.)

Sekoita suikaloitu savukinkku, papusalsa ja sulanut herne-maissi-porkkana keskenään ja mausta yrteillä. Kaada seos vuokaan pohjataikinan päälle.

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää sekaan 2 dl maustettu kerma. Kaada seos täytteen päälle ja ravistele kevyesti. Tai sekoita kaikki täytteen raaka-aineet keskenään ja kaada vuokaan.

Paista 200-225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-45 minuuttia.

Anna piirakan levähtää hetken aikaa ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.