Savukinkku-papusalsapiirakka
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675280/landscape16_9/515/290/1bf3c3f1f8654cddb75f76be63aab451/tX/savukinkku-papusalsapiirakk-11311.jpg)
Helppo ja ruokaisa piirakka valmiilla ruistaikapohjalla! Kasvissyöjä voi korvata savukinkun soijarouheella. Piirakasta riittää 8 annosta. Energiapitoisuus: 217 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Raaka-aineet
- 250 g Myllyn Paras ruistaikinaa
- 1 tlk GoGreen Salsa Original -sekoitusta
- 100 g savukinkkua Esim. Snellmanin ohuen ohut savukinkku
- 100 g herne-maissi-porkkana -sekoitusta
- 2 dl Maustettu Ruokakerma 10 %, Kolme sipulia
- 3 kpl kananmunaa
- 3 rkl tuoretta persiljaa
Valmistusohje
Anna pakastetaikinan sulaa ja painele halkaisijaltaan noin 23 cm:n vuokaan ja reunoille sopivaksi. (Metallinen tavallinen vuoka tai irtopohjavuoka on paras, koska metallivuoassa ohutta pohjataikinaa ei tarvitse esipaistaa.)
Sekoita suikaloitu savukinkku, papusalsa ja sulanut herne-maissi-porkkana keskenään ja mausta yrteillä. Kaada seos vuokaan pohjataikinan päälle.
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää sekaan 2 dl maustettu kerma. Kaada seos täytteen päälle ja ravistele kevyesti. Tai sekoita kaikki täytteen raaka-aineet keskenään ja kaada vuokaan.
Paista 200-225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-45 minuuttia.
Anna piirakan levähtää hetken aikaa ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka