Savukalamousse – helppo herkku sopii leivän päälle tai uuniperunan täytteeksi
Savukalamousse on monipuolinen herkku, jota voi tarjoilla esimerkiksi levitteenä, uuniperunan täytteenä tai salaatin lisukkeena. Samalla ohjeella valmistuu helposti niin lohimousse, siikamousse kuin silakkamoussekin!
Ainekset
- n. 200 g lämminsavustettua kalaa (esim. silakkaa, siikaa, kirjolohta)
- 120 g (1 prk) smetanaa (tai ranskankermaa)
- 3 rkl majoneesia
- 0,5 dl kevätsipulia
- 2 rkl kapriksenmarjoja
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2 rkl tuoretta tilliä
- mustapippuria myllystä
- (hienoa merisuolaa)
Valmistusohje
Savukalamousse
Valmistusaika: 10 min + tekeytyminen
Annoksia: 4
- Perkaa savukala ruodottomaksi.
- Valmista kastike sekoittamalla keskenään smetana, majoneesi, hienonnettu kevätsipuli, tilli ja kapriksenmarjat sekä mausteet.
- Lisää kala kastikkeen joukkoon ja sekoita. Mausta tarvittaessa suolalla. Anna moussen maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria