Savukala-munavoileivät

Sopivaa tarjottavaa loppukesän juhliin, kun tilli on tuuheaa ja savukala erityisen maistuvaa.

4 annosta

  • 200 g perattua savukalaa, esimerkiksi savusilakkaa, siikaa tai kirjolohta
  • 4 kuorittua keitettyä perunaa
  • 4 kuorittua kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 nippu tilliä
  • 6 rkl kevytranskankermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 viipaletta ruisleipää
  • tilliä

Valmistusohje

1. Paloittele kala, perunat, munat ja tilli. Jätä paksuimmat tillinvarret käyttämättä. Aseta kaikki tehosekoittimeen ja hienonna pari sekuntia kerrallaan, kunnes seos on rouhemaista. Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

2. Levitä kala-munaseos leiville ja koristele hienonnetulla tillillä tai pienillä tillinoksilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!