Savukala-munavoileivät
Sopivaa tarjottavaa loppukesän juhliin, kun tilli on tuuheaa ja savukala erityisen maistuvaa.
4 annosta
- 200 g perattua savukalaa, esimerkiksi savusilakkaa, siikaa tai kirjolohta
- 4 kuorittua keitettyä perunaa
- 4 kuorittua kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 nippu tilliä
- 6 rkl kevytranskankermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 4 viipaletta ruisleipää
- tilliä
Valmistusohje
1. Paloittele kala, perunat, munat ja tilli. Jätä paksuimmat tillinvarret käyttämättä. Aseta kaikki tehosekoittimeen ja hienonna pari sekuntia kerrallaan, kunnes seos on rouhemaista. Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
2. Levitä kala-munaseos leiville ja koristele hienonnetulla tillillä tai pienillä tillinoksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti