Savujuureskeitto, villisian noisetit, suikaleperunat ja lisäkkeet

Lihnasyöjät jatkavat raavaalla linjallaan: ateriaan kuuluu niin savujuureskeittoa nokkossmetanan kera kuin lihaisia villisian noisettejakin. Omenainen cole slaw -salaatti ja suikaloidut perunat kruunaavat kokonaisuuden.

Ainekset

  • 250 g porkkanaa
  • 250 g lanttua
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl kermaa
  • suolaa

Nokkos-smetana

  • 1 rkl kuivattua, jauhettua nokkosta
  • 1 dl smetanaa

Villisian noisetit

  • 700 g villisian ulkofileetä
  • 100 g pekonia
  • suolaa
  • pippuria
  • (kuivattua valkosipulirouhetta)

Tartar-kastike

  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl vihannespikkelsiä
  • 1 keitetty kananmuna
  • persiljaa

Majoneesi

  • 4 keltuaista
  • 2 rkl sinappia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa
  • 3-4 dl öljyä

Suikaleperunat

  • 4 suurta Rosamunda- perunaa
  • öljyä
  • suolaa

Omenainen cole slaw- salaatti

  • 200 g kaalia
  • 1 porkkana
  • 1 omena
  • ½ dl omenamehua
  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl smetanaa

Valmistusohje

Pilko juurekset ja savusta niitä kevyesti. Nosta savujuurekset kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä vartin verran. Soseuta ja kaada kerma keiton joukkoon. Tarjoa nokkossmetanan kanssa.

Nokkos-smetana: Kostuta nokkonen tilkalla vettä. Sekoita se pehmenneenä smetanan kanssa. Mausta kevyesti suolalla.

Noisetit: Poista lihasta kalvot ja leikkaa filee tasakokoisiksi pihveiksi niin, että jokaiselle ruokailijalle tulee kaksi pientä pihviä. Muotoile ne parin kolmen sentin paksuisiksi ja kietaise pekoniviipale niihin vyöksi. Mausta ja anna maustua tovi. Sivele lihojen pintaan öljyä ja grillaa noisetit kuumalla grillillä melkein kypsiksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tartar-kastike: Sekoita pikkelssisilppu ja survottu, keitetty kananmuna majoneesin joukkoon. Viimeistele kastike silputulla persiljalla. Käytä valmismajoneesia tai tee se itse.

Majoneesi: Sekoita kaikki muut ainekset paitsi öljy keskenään. Vatkaa voimakkaasti, samalla öljyä ohuena nauhana sekaan kaataen. Kun kastike on paksua, se on valmista. Mausta suolalla maun mukaan.

Perunat: Leikkaa pestyt, kuoripäälliset perunat tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy parilatasolla ja paista perunat siinä. Mausta suolalla.

Cole slaw: Suikaloi kaali ja porkkana ja pilko omena paloiksi. Sekoita ne keskenään ja kostuta tilkalla omenamehua. Sekoita majoneesi ja smetana salaatin joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.