Savuankeriasvoileipä
Rasvainen savuankerias on herkku, jota ei joka päivä ole tarjolla, mutta kun sitä osuu kohdalle, kannattaa herkutella. Tämä yksinkertainen voileipä on ajateltu alkuruoaksi tai pieneksi lounaaksi.
Neljälle
- 200 g savuankeriasta viipaleina
- 4 viipaletta saaristolaisleipää
- voita
- 1 nippu ruohosipulia
- 4 munaa
Valmistusohje
1. Voitele leipäviipaleet ja peitä ne ohuilla savuankeriassiivuilla. Silppua ruohosipulit pieneksi ja jaa ne kalan päälle.
2. Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Valkuaiset voit käyttää myöhemmin muihin ruokiin tai leivontaan, kuten marenkeihin. Ne voi myös pakastaa.
3. Tee syvennys ruohosipulisilpun keskelle ja liu'uta keltuainen varovasti siihen. Tai tarjoile keltuaiset erikseen pienistä kupeista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka