Ennen silli valmistettiin uunissa savilautasella, siitä nimi. Tämä on kotiruokaklassikko!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g liotettuja suolasillifileitä
- 2 punasipulia
- 1 dl korppujauhoja
- 2 rkl voita
- 1 ½ dl kermaa
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Laita fileet yhteen kaksi ja kaksi, niiden väliin sipulia. Kääntele silliparit korppujauhoissa ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
2. Laita vuoka uunin keskitasolle n. 15 minuutiksi. Kaada kerma silleille ja anna paistua uunissa vielä n. 5 minuuttia.
3. Tarjoile keitettyjen kuoriperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.