Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sauerbraten

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kuudelle

  • 2 kg naudan ulkopaistia
  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 keltasipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 purjo
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 omena
  • paistoliemi ja hieman marinadia

Valmistusohje

1. Paisti: Viipaloi keltasipuli, kuori ja kuutioi porkkanat. Puhdista purjo ja paloittele se pienemmiksi paloiksi. Sekoita viini, viinietikka, öljy, sipuli, porkkana, purjo, laakerinlehdet ja suola marinadiksi. Laita liha marinadiin, laita kylmään maustumaan viikoksi. Kääntele lihaa silloin tällöin.

2. Ota liha marinadista ja taputtele siihen suolaa ja pippuria. Ruskista se voissa joka puolelta kuumassa paistopadassa. Lisää marinadia pataan 2 cm korkeudelle ja anna porista n. 2 tuntia. Lisää marinadia jos pata on kuivumassa. Nosta liha padasta, siivilöi liemi.

3. Kastike: Kuutioi omena. Sulata voi ja sekoita siihen jauhot. Lisää paistolientä samalla sekoittaen. Lisää omena. Lisää marinadia ja vettä kunnes kastike on toivotun pakstuista. Maista ja mausta tarvittaessa. Siivilöi kastike.

Sauerbraten on aito, saksalainen erikoisuus. Braten tarkoittaa paistia. Se marinoidaan happamassa marinadissa, siitä nimi. Lihan tulee maustua marinadissa viikko, joten tämä ruokalaji on suunniteltava ajoissa.

Lisää aiheesta:

Marinoitu jänis padassaKreikkalainen moussakaMarinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden keraPorsaanpaistia ja punakaaliaSavoijinkaalivuoka pekonillaLampaanpaisti paistetun kaalin kera
NaudanpaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta