Sauerbraten

Sauerbraten on aito, saksalainen erikoisuus. Braten tarkoittaa paistia. Se marinoidaan happamassa marinadissa, siitä nimi. Lihan tulee maustua marinadissa viikko, joten tämä ruokalaji on suunniteltava ajoissa.

Kuudelle

  • 2 kg naudan ulkopaistia
  • 1 pullo punaviiniä
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1 dl öljyä
  • 2 keltasipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 purjo
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 omena
  • paistoliemi ja hieman marinadia

Valmistusohje

1. Paisti: Viipaloi keltasipuli, kuori ja kuutioi porkkanat. Puhdista purjo ja paloittele se pienemmiksi paloiksi. Sekoita viini, viinietikka, öljy, sipuli, porkkana, purjo, laakerinlehdet ja suola marinadiksi. Laita liha marinadiin, laita kylmään maustumaan viikoksi. Kääntele lihaa silloin tällöin.

2. Ota liha marinadista ja taputtele siihen suolaa ja pippuria. Ruskista se voissa joka puolelta kuumassa paistopadassa. Lisää marinadia pataan 2 cm korkeudelle ja anna porista n. 2 tuntia. Lisää marinadia jos pata on kuivumassa. Nosta liha padasta, siivilöi liemi.

3. Kastike: Kuutioi omena. Sulata voi ja sekoita siihen jauhot. Lisää paistolientä samalla sekoittaen. Lisää omena. Lisää marinadia ja vettä kunnes kastike on toivotun pakstuista. Maista ja mausta tarvittaessa. Siivilöi kastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.