Sauce Vierge ja haukipullat
Moni pitää kalapullia vaikeana ja työläänä ruokana, mutta Jounin mielestä ne ovat pikaruokaa!
Ainekset
- 500 g haukea tai muuta kalafileetä
- 1 paksu maalaisleivän siivu pilkottuna
- 1 dl kermaa
- ½ dl auringonkukan siemeniä
- kylmää vettä
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 tomaattia
- 1 puntti korianteria
- 2 kananmunaa
- valkopippuria
- mustapippuria myllystä
- ½ dl öljyä
- suolaa
- voita
Sauce Vierge
- 3 kaltattua tomaattia kuutioituina
- kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 10 mustaa nizzalaista oliivia pilkottuina
- 1 tl sitruunan kuorta
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä (Extra Virgin)
- 2 rkl suolattuja kapriksia hakattuna
- (suolaa)
- mustapippuria
Valmistusohje
Jauha haukifilee.
Kostuta iso pala maalaisleipää desilitrassa kermaa. Liota auringonkukan siemeniä kylmässä vedessä. Murskaa valkosipulin kynsi.
Kalttaa ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Poista siemenet ja pese ja pilko korianteri.
Vatkaa munat, riko leivän rakenne ja sekoita munien kanssa. Sekoita loputkin ainekset keskenään. Lisää pippurit, suola ja öljy.
Tee seoksesta koekakku ja paista se auringonkukkaöljyvoiseoksessa: tarkista mausteet. Muotoile massasta pihvejä ja paista kypsäksi. Kostuta pihvejä paiston aikana paistoliemellä.
Paistetut kantarellit toimivat loistavana lisukkeena. Lisukkeena toimivat niin ikään perunat, perunamuusi, riisi, salaatin ja villiyrttien sekoitus sekä raakavihannekset.
Sekoita ainekset ja tarjoa haukipullien kanssa. Kastike sopii kaikille kaloille. Huom. varo suolan kanssa: kapris ja oliivi tuovat itsessään suolaisuutta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan