Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sauce Vierge ja haukipullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Moni pitää kalapullia vaikeana ja työläänä ruokana, mutta Jounin mielestä ne ovat pikaruokaa!

Ainekset

  • 500 g haukea tai muuta kalafileetä
  • 1 paksu maalaisleivän siivu pilkottuna
  • 1 dl kermaa
  • ½ dl auringonkukan siemeniä
  • kylmää vettä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 tomaattia
  • 1 puntti korianteria
  • 2 kananmunaa
  • valkopippuria
  • mustapippuria myllystä
  • ½ dl öljyä
  • suolaa
  • voita

Sauce Vierge

  • 3 kaltattua tomaattia kuutioituina
  • kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 10 mustaa nizzalaista oliivia pilkottuina
  • 1 tl sitruunan kuorta
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä (Extra Virgin)
  • 2 rkl suolattuja kapriksia hakattuna
  • (suolaa)
  • mustapippuria

Valmistusohje

Jauha haukifilee.

Kostuta iso pala maalaisleipää desilitrassa kermaa. Liota auringonkukan siemeniä kylmässä vedessä. Murskaa valkosipulin kynsi.

Kalttaa ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Poista siemenet ja pese ja pilko korianteri.

Vatkaa munat, riko leivän rakenne ja sekoita munien kanssa. Sekoita loputkin ainekset keskenään. Lisää pippurit, suola ja öljy.

Tee seoksesta koekakku ja paista se auringonkukkaöljyvoiseoksessa: tarkista mausteet. Muotoile massasta pihvejä ja paista kypsäksi. Kostuta pihvejä paiston aikana paistoliemellä.

Paistetut kantarellit toimivat loistavana lisukkeena. Lisukkeena toimivat niin ikään perunat, perunamuusi, riisi, salaatin ja villiyrttien sekoitus sekä raakavihannekset.

Sekoita ainekset ja tarjoa haukipullien kanssa. Kastike sopii kaikille kaloille. Huom. varo suolan kanssa: kapris ja oliivi tuovat itsessään suolaisuutta.

Lisää aiheesta:

Grillattua halloumijuustoa avokadon keraKala-äyriäispastaKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraKylmä savukassler peston keraKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen keraMerikissaa grillattujen tortillojen kera
KalapullatGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat
  • 17.09.202108:43
    Keitetty kala

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Taskuravut

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kalapullat currykastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Haukikvenellejä hummerikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sauce Vierge ja haukipullat