Sauce verte lämminsavulohelle
Lämminsavulohi on loistava kala seisovaan pöytään tai pääruoaksi. Se on käytännöllinen ja helppo – ostat sen vain valmiina. Voit toki myös valita muuta savukalaa. Jos haluat, käytä kermaviiliä tai ranskankermaa ja vain vähän majoneesia.
Kuudelle
- 1 kg lämminsavulohta
- 1 sitruuna tai lime
- 2 tomaattia
- salaattia
Sauce verte
- 4 dl majoneesia
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta pinaattia
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 2 tl sinappia
- hyppysellinen sokeria
- ½ puristettu valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Sekoita majoneesi, rakuuna ja pinaatti. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla. Purista mukaan valkosipuli. Anna maustua kylmässä tarjoiluun asti.
2. Irrota lohesta nahka ja asettele kala isolle vadille. Koristele sitruunalla tai limellä sekä tomaatilla ja salaatilla.
3. Tarjoile sauce verten eli vihreän kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo