Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sauce verte lämminsavulohelle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 1 kg lämminsavulohta
  • 1 sitruuna tai lime
  • 2 tomaattia
  • salaattia

Sauce verte

  • 4 dl majoneesia
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta pinaattia
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 tl sinappia
  • hyppysellinen sokeria
  • ½ puristettu valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Sekoita majoneesi, rakuuna ja pinaatti. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla. Purista mukaan valkosipuli. Anna maustua kylmässä tarjoiluun asti.

2. Irrota lohesta nahka ja asettele kala isolle vadille. Koristele sitruunalla tai limellä sekä tomaatilla ja salaatilla.

3. Tarjoile sauce verten eli vihreän kastikkeen kanssa.

Lämminsavulohi on loistava kala seisovaan pöytään tai pääruoaksi. Se on käytännöllinen ja helppo – ostat sen vain valmiina. Voit toki myös valita muuta savukalaa. Jos haluat, käytä kermaviiliä tai ranskankermaa ja vain vähän majoneesia.

Lisää aiheesta:

Grillattua, marinoitua ruijanpallasta limejogurtin keraKylmäsavulohipastaLohta tillikastikkeellaKokonaisena paistettuja ahvenia limeaiolillaKatkaraputahna munalla, punasipulilla ja mädilläKylmä yrttitarhakastike
Savustettu kalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Savustettu kala
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 31.05.201610:52
    Pääruoat

    Miedosti savustettua Aurajuustolohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Savulohta uppomunien ja pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Savustettu ankerias

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lämminsavustettua kuhafileetä kukkakaali-mantelipyreellä