Sauce verte lämminsavulohelle
Lämminsavulohi on loistava kala seisovaan pöytään tai pääruoaksi. Se on käytännöllinen ja helppo – ostat sen vain valmiina. Voit toki myös valita muuta savukalaa. Jos haluat, käytä kermaviiliä tai ranskankermaa ja vain vähän majoneesia.
Kuudelle
- 1 kg lämminsavulohta
- 1 sitruuna tai lime
- 2 tomaattia
- salaattia
Sauce verte
- 4 dl majoneesia
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta pinaattia
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 2 tl sinappia
- hyppysellinen sokeria
- ½ puristettu valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Sekoita majoneesi, rakuuna ja pinaatti. Mausta suolalla, pippurilla, sinapilla ja sokerilla. Purista mukaan valkosipuli. Anna maustua kylmässä tarjoiluun asti.
2. Irrota lohesta nahka ja asettele kala isolle vadille. Koristele sitruunalla tai limellä sekä tomaatilla ja salaatilla.
3. Tarjoile sauce verten eli vihreän kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka