Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saté-lihavarras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pienet, voimakkaasti maustetut liha-, lintu- tai äyriäisvartaat ovat tavallista syötävää Singaporessa. Niiden lisänä tarjotaan satékastiketta ja keitettyä riisiä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 550 g naudan ulkofileetä
  • puisia, liotettuja varrastikkuja

Marinadi

  • pala sitruunankuorta
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl vaaleaa kiinalaista soijaa
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl maapähkinöitä

Maapähkinäkastike

  • ½ tl suolaa
  • 2½ dl kiehuvaa vettä
  • pala sitruunankuorta
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 225 g maapähkinöitä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2+2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 tl cayennepippuria

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipuli ja rouhi maapähkinät. Soseuta sitruunankuori, sipuli, valkosipuli, soija, öljy, juustokumina, kurkuma ja suola tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon maapähkinärouhe. Pyyhi liha, kuutioi ja anna marinoitua 1-2 tuntia. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.

2. Kastike: Hienonne sitruunankuori, sipuli, valkosipuli, maapähkinät ja 2 rkl öljyä tahosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Paista tahnaa kaksi minuuttia öljyssä. Lisää cayennepippuri, sokeri ja suola, sekoita ja anna kastikkeen hautua vielä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.

3. Pujota liha varrastikkuihin ja grillaa 3-5 minuuttia joka puolelta.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatMausteiset lihapullatLihavartaat maapähkinäkastikkeessaPorsaanfileetä katkarapujen ja maapähkinäkastikkeen keraVihannessalaatti maapähkinäkastikkeellaThai-maustettua porsaanfileetä
LihavartaatKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sitruunaruohonautaa vartaassa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillivartaat kahdella lihalla ja omenaohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Makkara-peruna-paprikavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lihavartaat maapähkinäkastikkeessa