Saté-lihavarras
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665650/landscape16_9/515/290/1443bbd83799fbb98502b5bf3e59f5f/ze/932030-3862.jpg)
Pienet, voimakkaasti maustetut liha-, lintu- tai äyriäisvartaat ovat tavallista syötävää Singaporessa. Niiden lisänä tarjotaan satékastiketta ja keitettyä riisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 550 g naudan ulkofileetä
- puisia, liotettuja varrastikkuja
Marinadi
- pala sitruunankuorta
- 2 keskikokoista sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl vaaleaa kiinalaista soijaa
- 2 rkl maapähkinäöljyä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl maapähkinöitä
Maapähkinäkastike
- ½ tl suolaa
- 2½ dl kiehuvaa vettä
- pala sitruunankuorta
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 225 g maapähkinöitä
- 2 rkl fariinisokeria
- 2+2 rkl maapähkinäöljyä
- 1 tl cayennepippuria
Valmistusohje
1. Marinadi: Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipuli ja rouhi maapähkinät. Soseuta sitruunankuori, sipuli, valkosipuli, soija, öljy, juustokumina, kurkuma ja suola tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon maapähkinärouhe. Pyyhi liha, kuutioi ja anna marinoitua 1-2 tuntia. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.
2. Kastike: Hienonne sitruunankuori, sipuli, valkosipuli, maapähkinät ja 2 rkl öljyä tahosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Paista tahnaa kaksi minuuttia öljyssä. Lisää cayennepippuri, sokeri ja suola, sekoita ja anna kastikkeen hautua vielä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.
3. Pujota liha varrastikkuihin ja grillaa 3-5 minuuttia joka puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka