Sataykastike

Oletko koskaan kokeillut valmistaa aitoa sataykastiketta? Tarvitset muutamia erikoisaineksia, mutta löydät niitä aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista. Kastike on mainio lisuke kana- ja possuvartaille.

Neljälle

  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • 2 ½ dl kiehuvaa vettä
  • 1 pala sitruunaruohoa
  • 1 iso keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl kuivattua katkaraputahnaa
  • 225 g paahdettuja maapähkinöitä
  • 2+2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 ½ tl laosjauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita tamarinditahna ja kiehuva vesi kulhossa, sekoita ja anna seistä 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Sekoita sitruunaruoho, sipuli, valkosipuli, katkaraputahna, maapähkinät ja öljy tehosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Paista tahnaa öljyssä 2 minuuttia.

3. Lisää tamarindineste, cayennepippuri, laosjauhe, sokeri ja suola. Sekoita hyvin, lisää tarvittaessa vettä ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan samalla sekoittaen.

Parhaat ruokaohjelmat