Sataykastike
Oletko koskaan kokeillut valmistaa aitoa sataykastiketta? Tarvitset muutamia erikoisaineksia, mutta löydät niitä aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista. Kastike on mainio lisuke kana- ja possuvartaille.
Neljälle
- 1 rkl tamarinditahnaa
- 2 ½ dl kiehuvaa vettä
- 1 pala sitruunaruohoa
- 1 iso keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl kuivattua katkaraputahnaa
- 225 g paahdettuja maapähkinöitä
- 2+2 rkl maapähkinäöljyä
- 1 tl cayennepippuria
- 1 ½ tl laosjauhetta
- 2 rkl fariinisokeria
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita tamarinditahna ja kiehuva vesi kulhossa, sekoita ja anna seistä 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Sekoita sitruunaruoho, sipuli, valkosipuli, katkaraputahna, maapähkinät ja öljy tehosekoittimessa pehmeäksi tahnaksi. Paista tahnaa öljyssä 2 minuuttia.
3. Lisää tamarindineste, cayennepippuri, laosjauhe, sokeri ja suola. Sekoita hyvin, lisää tarvittaessa vettä ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan samalla sekoittaen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Mokkapalat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista