Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sardellipullat tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Polpette di acciughe; viikon kala-annos taatusti erilaisessa muodossa!

4 hengelle

  • 900 g tuoreita sardelleja, puhdistettuina ja paloiteltuina
  • 175 ml korppujauhoja
  • 1 muna
  • 2 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
  • nippu tuoretta liuskalehtipersiljaa, silputtuna
  • 175 ml parmesaaniraastetta
  • 235 ml valkoviiniä
  • neitsytoliiviöljyä uppopaistamiseen
  • tomaattikastiketta, niin paljon kuin haluat (ei pakollinen)

Valmistusohje

- Laita sardellit, korppujauhot, muna, suola, valkosipuli, persilja, parmesaani ja viini kulhoon.

- Sekoita ainekset hyvin, mieluiten käsin.

- Jos seos on liian kuivaa, lisää viiniä. Jos se on liian märkää, lisää korppujauhoja.

- Tee seoksesta noin kananmunankokoisia, tiiviitä pyöryköitä.

- Kuumenna öljy paistinkasarissa.

- Laita pyörykät varovasti öljyyn, muutama kerrallaan ja kypsennä, kunnes ne ovat kullanruskeita.

- Kääntele pyöryköitä, jotta ne kypsyvät joka puolelta.

- Asettele pyörykät talouspaperille.

- Tarjoile välittömästi tai laita hiljalleen kiehuvaan tomaattikastikkeeseen muutamaksi minuutiksi.

Lisää aiheesta:

Kalmareita, putkipastaa ja kastikettaRannikon simpukkakeittoCarolina-tädin kesäkurpitsapastaVittorion jauhelihapihvitValkosipulispaghettiaIsoäiti Marian spaghetti puttanesca
KalapullatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapullat
  • 17.09.202108:43
    Keitetty kala

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Taskuravut

    Taskurapupyörykät hapanimeläkastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Kalapullat currykastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Haukikvenellejä hummerikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Sauce Vierge ja haukipullat