Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sapuskaa, harashoo! – Kalajulienne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ville Haapasalo on kutsunut vieraakseen Pietariin näyttelijä Kari Väänäsen.

Ainekset

  • 280 g taimenta
  • smetanaa
  • 2 sipulia
  • 4 laakerinlehteä
  • rosmariinia
  • suolaa
  • valkosipulia
  • cayennepippuri
  • sinapinsiemeniä
  • kanelia
  • voita
  • tilliä
  • timjamia
  • sahramia
  • kokonaisia viherpippureita
  • kermaa
  • parmesanjuustoa

Tarjoiluun

  • vodkapaukut
  • lavash-leipää

Jälkiruoaksi

  • vesimelonia

Valmistusohje

Huom! Tarvitset juliennelle pienet 2 dl pannut! Lavash -leivän korvikkeena voit käyttää naan-leipää.

Kala perataan ja lihafileet laitetaan talteen. Kalan selkäruoto päineen laitetaan veteen kattilaan liedelle. Lisätään neljä laakerinlehteä ja muutama rosmariinin ”oksa” kattilaan. Lisätään kolme reilua hyppysellistä suolaa kattilaan.

Kuoritaan yksi sipuli ja halkaistaan se puoliksi ja lisätään puolikkaat kattilaan liemeen. Kuori neljä valkosipulinkynttä ja litistä ne veitsen kyljellä ja lisää kattilaan. Lisätään ripaus cayennepippuria ja muutama ripaus kanelia liemeen. noin 5-8 kpl sinapinsiemeniä murskataan morttelissa ja lisätään sitten kattilaan.

Sekoita. Hauduttele liemeä pienellä lämmöllä.

Juliennen valmistus

Laita pannu kuumenemaan. Kuori ja pilko pieneksi yksi sipuli ja viisi valkosipulinkynttä. Laita noin 20g voita pannulle ja lisää sipulit.

Kaada lientä siivilän läpi kuppeihin. Lisää pinnalle nokareet smetanaa ja sekoita vähän.

Ruoka on valmista!

Tarjoilu

Ensin juodaan vodkapaukut, jonka päälle juodaan kalajuomalientä. Juliennen kanssa syödään lavash-leipää. Pöydässä on myös raasteita, suolakurkkua ja valkosipulinversoa. Jälkiruoaksi palat vesimelonista.

Lisää aiheesta:

Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto) Hyydytetyt kananmunat NantuaSauce Vierge ja haukipullatPunajuurikeitto Moskovan tapaanRanskalainen kaalikääryle juureksinLok Lak
KalagratiiniGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera