Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana on roomalaiselta kalskahtavasta nimestään huolimatta kotoisin Lombardian Breciasta, Pohjois-Italiasta. Nimen tarkka käännös on hyppää suuhun - huippuhyvää ruokaa siis! Tarjoa sahramiriisin tai risoton kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 8 ohutta viipaletta naudanfileetä
- 8 viipaletta parmankinkkua
- 8 tuoretta salvianlehteä
- ½ tl suolaa
- ½ tl vastajauhettua mustapippuria
- 8 cocktailtikkua
Kastike
- 3 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- ½ dl kuivaa marsalaviiniä
Valmistusohje
1. Nuiji vasikanfileet nyrkillä tai lihanuijalla. Pane jokaisen fileen päälle kinkkuviipale ja salvianlehti ja kiinnitä cocktailtikulla. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna paistinpannulla voita. Ruskista fileet molemmin puolin, ripottele pinnalle jauhoja, lisää viinit ja hauduta kannen alla 10 minuuttia, kunnes liha on mureaa.
3. Aseta fileet lämpimälle tarjoiluvadille. Keitä lientä hetki kokoon pannulla ja kaada fileiden päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka