Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saltimbocca alla romana

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 8 ohutta viipaletta naudanfileetä
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 8 tuoretta salvianlehteä
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 8 cocktailtikkua

Kastike

  • 3 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ dl kuivaa marsalaviiniä

Valmistusohje

1. Nuiji vasikanfileet nyrkillä tai lihanuijalla. Pane jokaisen fileen päälle kinkkuviipale ja salvianlehti ja kiinnitä cocktailtikulla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna paistinpannulla voita. Ruskista fileet molemmin puolin, ripottele pinnalle jauhoja, lisää viinit ja hauduta kannen alla 10 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

3. Aseta fileet lämpimälle tarjoiluvadille. Keitä lientä hetki kokoon pannulla ja kaada fileiden päälle.

Saltimbocca alla romana on roomalaiselta kalskahtavasta nimestään huolimatta kotoisin Lombardian Breciasta, Pohjois-Italiasta. Nimen tarkka käännös on hyppää suuhun - huippuhyvää ruokaa siis! Tarjoa sahramiriisin tai risoton kera.

Lisää aiheesta:

Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusillaVasikanpaistia tonnikalallaItalialainen paistiSaltimbocca alla Romana vasikastaRiimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssaItalialaiset possukääryleet
SaltimboccaKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Saltimbocca
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Saltimbocca alla romana

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Saltimbocca alla Romana vasikasta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ilmakuivatulla kinkulla täytetty Saltimbocca