Salsaava kasvispiirakka
Mausteiden määrän voit säätää ruokailijoiden mieltymyksen mukaan, nuorekkaiden illanistujaisissa tuliset maut saavat kiitosta! Voit valmistaa piirakan ennen juhlia, kypsennä viittä vaille kypsäksi ja lämmitä juuri ennen tarjoilua uunissa tai mikrossa kunnolla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Tai itse tehty pohjataikina
- 4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja tai Hiivaleipäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 125 g margariinia tai voita
- 1 omega-3-muna
- 1 dl kevytkermaa, soijakermaa tms.
Kasvis-Salsatäyte
- 1 rkl margariinia tai öljyä
- 1 nippu sipuleita varsineen
- 2 porkkanaa suikaleina
- 1 fenkoli
- 1 pieni chilipaprika
- ½-1 dl salsakastiketta
- 1 tl pippuriseosta tai mustapippuria
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna tai suikaloituna
- 200 g kevyt-tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
- 2 omega-3-munaa
- 1 nippu retiisejä tai 1 punainen suippopaprika renkaina
Valmistusohje
Ota esiin n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka, ja levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Jos teet taikinan itse: Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
Valmista täyte paistamalla suikaloidut sipulit, porkkanat ja fenkoli öljyssä pannussa. Lisää hienonnettu chilipaprika, josta olet poistanut siemenet sekä salsakastiketta ja pippuria. Anna porkkanoiden kypsyä hetki, lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit. Ota seos pois liedeltä ja sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen tuorejuusto ja munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, levitä pinnalle retiisit tai paprikat ohuina renkaina. Paista 225 -asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.
VINKKI: Voit lisätä halutessasi täytteeseen n. 200 g kinkkusuikaleita, lohta, kanaa jne.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta