Salaattipata
Vihreätä salaattia voi aivan mainiosti keittää. Jos haluat kokonaan vegetaarisen aterian, jätä pekoni pois.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 lehtisalaattikerää
- 140 g pekonikuutioita
- 1 iso sipuli silputtuna
- 200 g herkkusieniä silputtuna
- 2 porkkanaa silputtuna
- 1 dl kermaa
- 1 maustemitta timjamia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Sido salaattikerät talousnarulla ja ryöppää niitä pari minuuttia vähäsuolaisessa vedessä. Poista narut ja valuta.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise salaattikerät ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ruskista pekoni ja kaada salaatin päälle. Paista vielä vihanneksia ja sieniä voissa pannulla ja kumoa nekin uunivuokaan. Kaada päälle kerma, mausta ja laita uuniin 5-10 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa