Salaattipata

Vihreätä salaattia voi aivan mainiosti keittää. Jos haluat kokonaan vegetaarisen aterian, jätä pekoni pois.

Neljälle

  • 4 lehtisalaattikerää
  • 140 g pekonikuutioita
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 200 g herkkusieniä silputtuna
  • 2 porkkanaa silputtuna
  • 1 dl kermaa
  • 1 maustemitta timjamia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sido salaattikerät talousnarulla ja ryöppää niitä pari minuuttia vähäsuolaisessa vedessä. Poista narut ja valuta.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise salaattikerät ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ruskista pekoni ja kaada salaatin päälle. Paista vielä vihanneksia ja sieniä voissa pannulla ja kumoa nekin uunivuokaan. Kaada päälle kerma, mausta ja laita uuniin 5-10 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja