Salaattia mortadellamakkaralla

Aloita ateria tällä herkullisella italialaisvaikutteisella salaatilla, johon käytetään mortadellamakkaraa.

4 annosta

  • 300 g viipaloitua mortadellamakkaraa
  • 4 retiisiä
  • 1/4 kurkkua
  • ½ paprika
  • ½ punasipuli
  • 100 g kukkakaalia
  • 1 kovaksi keitetty muna

Sitruunakastike

  • 5 rkl öljyä
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 tl dijonsinappia

Valmistusohje

1. Keitä kukkakaali pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Kuori ja viipaloi punasipulin puolikas. Kuori kurkku, koverra siemenet lusikalla ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi. Leikkaa keitetty muna lohkoiksi. Leikkaa mortadellaviipaleet pienemmiksi paloiksi.

2. Sitruunakastike: Sekoita sitruunamehu, suola ja pippuri. Vatkaa joukkoon sinappi ja öljy.

3. Asettele kasvikset ja munalohkot kauniisti lautasille. Koristele mortadellapaloilla ja pirskottele päälle sitruunakastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!