Salaattia keitetyllä lohella

Juhlava salaattivati.

Neljälle

  • noin 400 g keitettyä lohta, pienempinä paloina
  • 3 lajiketta salaattia
  • 1 greippi, kalvottomina lohkoina
  • 4-6 keitettyä perunaa, paloina

Kastike

  • 3 rkl sinappia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • ½ dl tilliä, hienonnettuna
  • 3 rkl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka kulhossa ja lisää öljy vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää tilli ja viimeiseksi kermaviili. Mausta.

2. Asettele salaatin ainekset kauniisti vadille. Kaada lohelle hieman kastiketta ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen. Tarjoile vaalean leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!