Salaattia keitetyllä lohella
Julkaistu
Juhlava salaattivati.
Neljälle
- noin 400 g keitettyä lohta, pienempinä paloina
- 3 lajiketta salaattia
- 1 greippi, kalvottomina lohkoina
- 4-6 keitettyä perunaa, paloina
Kastike
- 3 rkl sinappia
- 1 tl dijonsinappia
- 1 rkl kidesokeria
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 dl rapsiöljyä
- ½ dl tilliä, hienonnettuna
- 3 rkl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka kulhossa ja lisää öljy vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää tilli ja viimeiseksi kermaviili. Mausta.
2. Asettele salaatin ainekset kauniisti vadille. Kaada lohelle hieman kastiketta ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen. Tarjoile vaalean leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti