Salaatti quinoan ja caesarkastikkeen kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676350/landscape16_9/515/290/609924307a31651b13eae92d518911b8/vH/893594-4404.jpg)
Quinoa on lähtöisin Andeilta, jossa se oli inkaintiaanien peruselintarvike. Quinoa ei, tattarin tavoin, ole viljalaji vaan yrtti, ja sukua pinaatille ja punajuurelle.
Neljälle
- 2 dl quinoaa
- vihersalaattia
- retiisejä
Kastike
- 2 ½ dl rapsiöljyä
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- ½ rkl dijonsinappia
- 2 anjovisfileetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl vettä
- ½ maustemitta vastajauhettua mustapippuria
- ½ maustemitta suolaa
- halutessasi, ½ rkl valkoviinietikkaa
- parmesaanijuustoraastetta
Tarjoiluun
- paahdettuja leipätankoja
Valmistusohje
1. Valmista quinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kastike: Sekoita kaikki paitsi juusto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta pippurilla, suolalla ja halutessasi valkoviinietikalla.
3. Kaada kastike huuhdellun, ravistellun ja revityn salaatin sekä viipaloitujen retiisien päälle. Ripottele päälle kourallinen parmesaaniraastetta tai -lastuja. Tarjoile quinoan ja leipätankojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka