Salaatti quinoan ja caesarkastikkeen kera
Quinoa on lähtöisin Andeilta, jossa se oli inkaintiaanien peruselintarvike. Quinoa ei, tattarin tavoin, ole viljalaji vaan yrtti, ja sukua pinaatille ja punajuurelle.
Neljälle
- 2 dl quinoaa
- vihersalaattia
- retiisejä
Kastike
- 2 ½ dl rapsiöljyä
- 1 kananmuna
- 2-3 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- ½ rkl dijonsinappia
- 2 anjovisfileetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl vettä
- ½ maustemitta vastajauhettua mustapippuria
- ½ maustemitta suolaa
- halutessasi, ½ rkl valkoviinietikkaa
- parmesaanijuustoraastetta
Tarjoiluun
- paahdettuja leipätankoja
Valmistusohje
1. Valmista quinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kastike: Sekoita kaikki paitsi juusto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta pippurilla, suolalla ja halutessasi valkoviinietikalla.
3. Kaada kastike huuhdellun, ravistellun ja revityn salaatin sekä viipaloitujen retiisien päälle. Ripottele päälle kourallinen parmesaaniraastetta tai -lastuja. Tarjoile quinoan ja leipätankojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa