Salaatti pavuilla ja ilmakuivatulla kinkulla

Tämä salaatti on sekä täyttävä että helposti valmistettava. Käytä esimerkiksi parmankinkkua.

Neljälle

  • 1 kerä roomansalaattia
  • 500 g ilmakuivattua kinkkua
  • 100 g vihreitä papuja
  • 2 keitettyä, kylmää perunaa
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 1 kesäsipuli

Kastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää sinappi, suola ja pippuri ja sekoita. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Puhdista vihannekset. Keitä pavut kevyesti suolatussa vedessä. Lohko perunat. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa sipuli renkaiksi.

3. Asettele roomansalaattia neljälle lautaselle, päälle perunaa, sipulia, tomaattia ja papuja. Laita päällimmäiseksi kinkkua, tarjoile salaatti kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!