Salaatti pavuilla ja ilmakuivatulla kinkulla
Tämä salaatti on sekä täyttävä että helposti valmistettava. Käytä esimerkiksi parmankinkkua.
Neljälle
- 1 kerä roomansalaattia
- 500 g ilmakuivattua kinkkua
- 100 g vihreitä papuja
- 2 keitettyä, kylmää perunaa
- 4 kirsikkatomaattia
- 1 kesäsipuli
Kastike
- 3 dl kermaviiliä
- ½ dl majoneesia
- 1 tl dijonsinappia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Lisää sinappi, suola ja pippuri ja sekoita. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Puhdista vihannekset. Keitä pavut kevyesti suolatussa vedessä. Lohko perunat. Halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa sipuli renkaiksi.
3. Asettele roomansalaattia neljälle lautaselle, päälle perunaa, sipulia, tomaattia ja papuja. Laita päällimmäiseksi kinkkua, tarjoile salaatti kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti