Salaatti herkkusienten ja leipäkrutonkien kera

Yksinkertaisesta salaatista tulee paljon enemmän kun sen tarjoilee leipäkrutonkien kera. Tarjoile kesäisenä lounaana tai iltapalana.

Neljälle

  • 2 ruukkua rapeaa salaattia
  • 1 dl suikaloitua punakaalia
  • ½ punasipuli
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • ¼ lavakurkku
  • 8 kirsikkatomaattia

Leipäkrutongit

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • valkosipulijauhetta

Kastike

  • 5 rkl neutraalia öljyä
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, 1 tl dijonsinappia

Tarjoiluun

  • 1 dl mustia oliiveja
  • krutonkeja

Valmistusohje

1. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois ja kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Valuta talouspaperilla.

2. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja suikaloi punakaali. Kuori ja suikaloi punasipuli. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ohuesti. Viipaloi kurkku ohuesti, halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita salaatti, punakaali, sipuli, herkkusienet, tomaatit ja kurkku.

3. Purista sitruunamehu. Sekoita suola, pippuri ja sitruunamehu. Vatkaa mukaan ensin sinappi ja sitten öljy, vähän kerrallaan. Tiputtele kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua. Ripottele viimeiseksi päälle leipäkrutonkeja ja oliiveja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!