Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaatti herkkusienten ja leipäkrutonkien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yksinkertaisesta salaatista tulee paljon enemmän kun sen tarjoilee leipäkrutonkien kera. Tarjoile kesäisenä lounaana tai iltapalana.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 ruukkua rapeaa salaattia
  • 1 dl suikaloitua punakaalia
  • ½ punasipuli
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • ¼ lavakurkku
  • 8 kirsikkatomaattia

Leipäkrutongit

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • valkosipulijauhetta

Kastike

  • 5 rkl neutraalia öljyä
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, 1 tl dijonsinappia

Tarjoiluun

  • 1 dl mustia oliiveja
  • krutonkeja

Valmistusohje

1. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois ja kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Valuta talouspaperilla.

2. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja suikaloi punakaali. Kuori ja suikaloi punasipuli. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ohuesti. Viipaloi kurkku ohuesti, halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita salaatti, punakaali, sipuli, herkkusienet, tomaatit ja kurkku.

3. Purista sitruunamehu. Sekoita suola, pippuri ja sitruunamehu. Vatkaa mukaan ensin sinappi ja sitten öljy, vähän kerrallaan. Tiputtele kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua. Ripottele viimeiseksi päälle leipäkrutonkeja ja oliiveja.

Lisää aiheesta:

SienirullaCaesarsalaatti broilerista ja perunakrutongeistaPariisinsalaattiKevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen keraKanafileetä rapean salaatin ja krutonkien keraSavukinkkua munasalaatin kera
KasvissalaattiAlkuruoatKasvisruokaLisäkeruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos