Salaatti herkkusienten ja leipäkrutonkien kera
Yksinkertaisesta salaatista tulee paljon enemmän kun sen tarjoilee leipäkrutonkien kera. Tarjoile kesäisenä lounaana tai iltapalana.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 ruukkua rapeaa salaattia
- 1 dl suikaloitua punakaalia
- ½ punasipuli
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- ¼ lavakurkku
- 8 kirsikkatomaattia
Leipäkrutongit
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- valkosipulijauhetta
Kastike
- 5 rkl neutraalia öljyä
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- halutessasi, 1 tl dijonsinappia
Tarjoiluun
- 1 dl mustia oliiveja
- krutonkeja
Valmistusohje
1. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois ja kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Valuta talouspaperilla.
2. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja suikaloi punakaali. Kuori ja suikaloi punasipuli. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ohuesti. Viipaloi kurkku ohuesti, halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita salaatti, punakaali, sipuli, herkkusienet, tomaatit ja kurkku.
3. Purista sitruunamehu. Sekoita suola, pippuri ja sitruunamehu. Vatkaa mukaan ensin sinappi ja sitten öljy, vähän kerrallaan. Tiputtele kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua. Ripottele viimeiseksi päälle leipäkrutonkeja ja oliiveja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti