Yksinkertaisesta salaatista tulee paljon enemmän kun sen tarjoilee leipäkrutonkien kera. Tarjoile kesäisenä lounaana tai iltapalana.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 ruukkua rapeaa salaattia
- 1 dl suikaloitua punakaalia
- ½ punasipuli
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- ¼ lavakurkku
- 8 kirsikkatomaattia
Leipäkrutongit
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- valkosipulijauhetta
Kastike
- 5 rkl neutraalia öljyä
- 1 ½ rkl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- halutessasi, 1 tl dijonsinappia
Tarjoiluun
- 1 dl mustia oliiveja
- krutonkeja
Valmistusohje
1. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois ja kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Valuta talouspaperilla.
2. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja suikaloi punakaali. Kuori ja suikaloi punasipuli. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ohuesti. Viipaloi kurkku ohuesti, halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita salaatti, punakaali, sipuli, herkkusienet, tomaatit ja kurkku.
3. Purista sitruunamehu. Sekoita suola, pippuri ja sitruunamehu. Vatkaa mukaan ensin sinappi ja sitten öljy, vähän kerrallaan. Tiputtele kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua. Ripottele viimeiseksi päälle leipäkrutonkeja ja oliiveja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.