Saksanpähkinäleipä
Ohjeessa leipä leivotaan monitoimikoneessa, mutta sen voi luonnollisesti alustaa myös käsin. Saat leivälle kauniin muodon, kun annat sen kohota jauhotetussa leipäkorissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
2 leipää
- 14-15 dl vehnäjauhoja
- 2 dl grahamjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 2-3 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 50 g hiivaa
- 2 rkl öljyä
- 6 dl haaleaa vettä
- 100-150 g saksanpähkinöitä
Valmistusohje
1. Kaada monitoimikoneen kulhoon 14 dl vehnäjauhoja, grahamjauhot, leseet, suola ja sokeri. Murenna hiiva joukkoon. Sulje kansi. Sekoita nopeilla kierroksilla noin 20 sekuntia, kunnes taikina on sekoittunut. Pysäytä kone. Lämmitä vesi 37-asteiseksi. Lisää vesi ja öljy taikinaan syöttöputken kautta ja sekoita 20-30 sekuntia, kunnes taikina on kerääntynyt palloksi, ei pidempään. Irrota kansi. Ripottele taikinan pinnalle
2. Laita monitoimikoneen syöttöputken päälle keittiöpyyhe ja anna taikinan kohota noin puoli tuntia. Taikina nousee ja täyttää lopulta myös syöttöputken. Vaivaa taikinaa koneella vielä 20-30 sekuntia. Kaada se sitten leivinpöydälle. Kaavi kaikki taikina kulhosta huolellisesti.
3. Rouhi saksanpähkinät ja vaivaa ne taikinaan. Muotoile jauhotetuin käsin kaksi pyöreää leipää ja nosta ne jauhotettuihin koreihin. Anna leipien kohota noin puoli tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kumoa varovasti kohonneet leivät leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista noin puoli tuntia. Anna leipien jäähtyä ritilällä keittiöpyyhkeen alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan