Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saksanpähkinäleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

2 leipää

  • 14-15 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 50 g hiivaa
  • 2 rkl öljyä
  • 6 dl haaleaa vettä
  • 100-150 g saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kaada monitoimikoneen kulhoon 14 dl vehnäjauhoja, grahamjauhot, leseet, suola ja sokeri. Murenna hiiva joukkoon. Sulje kansi. Sekoita nopeilla kierroksilla noin 20 sekuntia, kunnes taikina on sekoittunut. Pysäytä kone. Lämmitä vesi 37-asteiseksi. Lisää vesi ja öljy taikinaan syöttöputken kautta ja sekoita 20-30 sekuntia, kunnes taikina on kerääntynyt palloksi, ei pidempään. Irrota kansi. Ripottele taikinan pinnalle

2. Laita monitoimikoneen syöttöputken päälle keittiöpyyhe ja anna taikinan kohota noin puoli tuntia. Taikina nousee ja täyttää lopulta myös syöttöputken. Vaivaa taikinaa koneella vielä 20-30 sekuntia. Kaada se sitten leivinpöydälle. Kaavi kaikki taikina kulhosta huolellisesti.

3. Rouhi saksanpähkinät ja vaivaa ne taikinaan. Muotoile jauhotetuin käsin kaksi pyöreää leipää ja nosta ne jauhotettuihin koreihin. Anna leipien kohota noin puoli tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kumoa varovasti kohonneet leivät leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista noin puoli tuntia. Anna leipien jäähtyä ritilällä keittiöpyyhkeen alla.

Ohjeessa leipä leivotaan monitoimikoneessa, mutta sen voi luonnollisesti alustaa myös käsin. Saat leivälle kauniin muodon, kun annat sen kohota jauhotetussa leipäkorissa.

Lisää aiheesta:

HapantaikinaleivätKarkeaa ruisleipää hapantaikinastaMaalaisleipä hapantaikinastaVaalea ruokaleipä unikonsiemeninTumma kuminaleipäVaalea ruokaleipä
LeipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä