Saksalainen perunasalaatti paahtopaistille

Saksalainen perunasalaatti marinoidaan liemessä ja tarjoillaan haaleana. Tämä maistuu erinomaiselta kylmän, viipaloidun lihan kanssa, tai grilliruoan kera.

Neljälle

  • 800 g kuoriperunoita
  • 1 punasipuli
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 dl lientä
  • 6 rkl neutraalia öljyä

Tarjoiluun

  • 600 g viipaloitua, grillattua paahtopaistia
  • 1 keltasipuli

Valmistusohje

1. Perunasalaatti: Keitä perunat juuri ja juuri pehmeiksi kuorineen. Kaada pois vesi ja anna perunoiden jäähtyä hieman. Kuori ja viipaloi perunat. Laita viipaleet kulhoon. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita sipuli, viinietikka, suola, pippuri, liemi ja öljy kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi perunaviipaleille. Kääntele viipaleita varoen.

2. Kuori ja hienonna keltasipuli. Tarjoile perunasalaatti paahtopaistin ja hienonnetun sipulin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!