Säilötyt silakkapihvit
Paista kerralla paljon silakoita, niin voit syödä niitä vastapaistettuina perunamuusin kanssa yhtenä päivänä, ja kylmänä säilöttyinä seuraavana päivänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g perattuja silakoita ilman selkäruotoa
- 1-2 tl suolaa
- 1 ½ dl korppujauhoja
- 1 ½ dl ruisjauhoja
- 1 nippu tilliä
- 1-2 punasipulia
- 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
Etikkaliemi
- 2 ½ dl vettä
- 4 rkl etikkaa
- 3 rkl kidesokeria
Valmistusohje
1. Sekoita suola, korppujauhot ja ruisjauhot lautasella. Suolaa kalat sisältä kevyesti ja laita päälle hieman hienonnettua tilliä, laita fileet yhteen kaksi ja kaksi lihapuolet vastakkain. Kääntele kalaparit paneerauksessa ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
2. Lado silakkapihvejä vadille vuorotellen viipaloidun punasipulin, tillin ja sinapinsiementen kanssa.
3. Sekoita liemi niin että sokeri sulaa ja kaada se kalojen päälle. Anna vetäytyä pari tuntia tai yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta