Säilötyt silakkapihvit

Paista kerralla paljon silakoita, niin voit syödä niitä vastapaistettuina perunamuusin kanssa yhtenä päivänä, ja kylmänä säilöttyinä seuraavana päivänä.

Neljälle

  • 600 g perattuja silakoita ilman selkäruotoa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • 1 ½ dl ruisjauhoja
  • 1 nippu tilliä
  • 1-2 punasipulia
  • 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä

Etikkaliemi

  • 2 ½ dl vettä
  • 4 rkl etikkaa
  • 3 rkl kidesokeria

Valmistusohje

1. Sekoita suola, korppujauhot ja ruisjauhot lautasella. Suolaa kalat sisältä kevyesti ja laita päälle hieman hienonnettua tilliä, laita fileet yhteen kaksi ja kaksi lihapuolet vastakkain. Kääntele kalaparit paneerauksessa ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

2. Lado silakkapihvejä vadille vuorotellen viipaloidun punasipulin, tillin ja sinapinsiementen kanssa.

3. Sekoita liemi niin että sokeri sulaa ja kaada se kalojen päälle. Anna vetäytyä pari tuntia tai yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.