Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Säilötyt silakkapihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paista kerralla paljon silakoita, niin voit syödä niitä vastapaistettuina perunamuusin kanssa yhtenä päivänä, ja kylmänä säilöttyinä seuraavana päivänä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g perattuja silakoita ilman selkäruotoa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • 1 ½ dl ruisjauhoja
  • 1 nippu tilliä
  • 1-2 punasipulia
  • 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä

Etikkaliemi

  • 2 ½ dl vettä
  • 4 rkl etikkaa
  • 3 rkl kidesokeria

Valmistusohje

1. Sekoita suola, korppujauhot ja ruisjauhot lautasella. Suolaa kalat sisältä kevyesti ja laita päälle hieman hienonnettua tilliä, laita fileet yhteen kaksi ja kaksi lihapuolet vastakkain. Kääntele kalaparit paneerauksessa ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

2. Lado silakkapihvejä vadille vuorotellen viipaloidun punasipulin, tillin ja sinapinsiementen kanssa.

3. Sekoita liemi niin että sokeri sulaa ja kaada se kalojen päälle. Anna vetäytyä pari tuntia tai yön yli.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatKeitetyt silakkafileet timjamillaSilakkagratiinia chililläSilakkapihvit etikkaliemessäSaaristolaissilakatKirpeät silakat
SilakkapihvitKananmunatonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit
  • 10.10.202415:28
    Viiden jälkeen

    Parhaat silakkapihvit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistetut etikkasilakat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettuja silakoita persiljavoilla

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Silakkapihvit etikkaliemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteeratut silakat chiliranskankermalla ja perunamuusilla