Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Säilötyt päärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 3-4 purkillista
  • 5 kg päärynöitä
  • 2 dl (runsas) punaviinietikkaa
  • 1 kg hienoa sokeria
  • 1 pala tuoretta inkivääriä

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa tai jäätelöä

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, mutta pidä ne kokonaisina, säilytä siis kanta ja sisus. Lado päärynät suureen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri ja anna sulaa hyvin alhaisella lämmöllä. Ellei päärynöistä muodostu riittävästi nestettä, lisää tilkka vettä.

2. Viipaloi inkivääripala ohuelti ja lisää siivut kattilaan. Kiehuta hiljalleen, kunnes päärynät tuntuvat pehmeiltä. Tämä vie yleensä 45-60 minuuttia riippuen päärynöiden koosta.

3. Puhdista ja desinfioi (keittämällä tai uunissa) lasipurkit kansineen, pidä ne kuumina ja täytä ne varovasti kuumilla päärynöillä ja liemellä. Jäähdytä ja säilytä viileässä (jääkaappilämpötilassa). Tarjoile jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön kera.

Päärynöistä muodostuu yleensä keitettäessä runsaasti nestettä, mutta tarvittaessa voit lisätä tilkan vettä. Tämä on vanha ja ihana resepti, jossa viinietikka takaa päärynöiden säilyvyyden viileässä kuukausiksi.

Lisää aiheesta:

Päärynät roseeviinisäPuolukassa keitetyt päärynätPuolukkapäärynätPunaviinipäärynätPuolukassa keitettyjä päärynöitäPuolukkapäärynät kermavaahdolla
PäärynätGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät
  • 15.02.202210:22
    Juustosalaatti

    Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

  • 11.12.201816:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin glögimarinoidut päärynät

  • 30.11.201512:12
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarpone-piparkakkuvaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Punaviinissä marinoidut päärynät ja kanelijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gorgonzolapäärynät