Säilötyt päärynät

Päärynöistä muodostuu yleensä keitettäessä runsaasti nestettä, mutta tarvittaessa voit lisätä tilkan vettä. Tämä on vanha ja ihana resepti, jossa viinietikka takaa päärynöiden säilyvyyden viileässä kuukausiksi.

Ainekset

  • 3-4 purkillista
  • 5 kg päärynöitä
  • 2 dl (runsas) punaviinietikkaa
  • 1 kg hienoa sokeria
  • 1 pala tuoretta inkivääriä

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa tai jäätelöä

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, mutta pidä ne kokonaisina, säilytä siis kanta ja sisus. Lado päärynät suureen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri ja anna sulaa hyvin alhaisella lämmöllä. Ellei päärynöistä muodostu riittävästi nestettä, lisää tilkka vettä.

2. Viipaloi inkivääripala ohuelti ja lisää siivut kattilaan. Kiehuta hiljalleen, kunnes päärynät tuntuvat pehmeiltä. Tämä vie yleensä 45-60 minuuttia riippuen päärynöiden koosta.

3. Puhdista ja desinfioi (keittämällä tai uunissa) lasipurkit kansineen, pidä ne kuumina ja täytä ne varovasti kuumilla päärynöillä ja liemellä. Jäähdytä ja säilytä viileässä (jääkaappilämpötilassa). Tarjoile jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.