Sahramirisottoa sienten kanssa
Sienirisoton valmistat puolessa tunnissa. Tämä on helppo valmistaa, ja voidaan tarjoilla sellaisenaan tai lisukkeiden kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 dl arborioriisiä
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- 1 pkt sahramia
- 1 keltasipuli
- 1 l kasvislientä
- 2 rkl voita
- 3 rkl juustoraastetta
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia voissa ilman että se saa väriä. Lisää sienet ja paista muutama minuutti samalla sekoittaen.
2. Lisää riisi ja sekoita kunnolla. Lisää 1 tl suolaa. Kaada päälle hieman lientä, laita kansi päälle. Anna risoton kiehua erittäin matalalla lämmöllä ja lisää lientä sekoittaen aina välillä. 10 minuutin jälkeen lisää myös sahrami, ja 10 minuutin jälkeen risotto on valmis. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.
3. Ota pata liedeltä ja lisää juustoraaste. Aseta tarjolle myös lisäjuustoa ja pippurimylly, jotta vieraat saavat halutessaan maustaa risottoa itse.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti