Sahramirisottoa sienten kanssa

Sienirisoton valmistat puolessa tunnissa. Tämä on helppo valmistaa, ja voidaan tarjoilla sellaisenaan tai lisukkeiden kera.

Neljälle

  • 4 dl arborioriisiä
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 pkt sahramia
  • 1 keltasipuli
  • 1 l kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia voissa ilman että se saa väriä. Lisää sienet ja paista muutama minuutti samalla sekoittaen.

2. Lisää riisi ja sekoita kunnolla. Lisää 1 tl suolaa. Kaada päälle hieman lientä, laita kansi päälle. Anna risoton kiehua erittäin matalalla lämmöllä ja lisää lientä sekoittaen aina välillä. 10 minuutin jälkeen lisää myös sahrami, ja 10 minuutin jälkeen risotto on valmis. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.

3. Ota pata liedeltä ja lisää juustoraaste. Aseta tarjolle myös lisäjuustoa ja pippurimylly, jotta vieraat saavat halutessaan maustaa risottoa itse.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.