Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramirisottoa sienten kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sienirisoton valmistat puolessa tunnissa. Tämä on helppo valmistaa, ja voidaan tarjoilla sellaisenaan tai lisukkeiden kera.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl arborioriisiä
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 pkt sahramia
  • 1 keltasipuli
  • 1 l kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia voissa ilman että se saa väriä. Lisää sienet ja paista muutama minuutti samalla sekoittaen.

2. Lisää riisi ja sekoita kunnolla. Lisää 1 tl suolaa. Kaada päälle hieman lientä, laita kansi päälle. Anna risoton kiehua erittäin matalalla lämmöllä ja lisää lientä sekoittaen aina välillä. 10 minuutin jälkeen lisää myös sahrami, ja 10 minuutin jälkeen risotto on valmis. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.

3. Ota pata liedeltä ja lisää juustoraaste. Aseta tarjolle myös lisäjuustoa ja pippurimylly, jotta vieraat saavat halutessaan maustaa risottoa itse.

Lisää aiheesta:

Scampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuistaKasvispaellaBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraVaahtoava sienikeittoRanskalaiset sienetVihannesrisotto valkosipulin kera
SienirisottoKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienirisotto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Skjåkin ohraa

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Sienirisotto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linnan tähdet: Herkkusienirisotto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sahramirisottoa sienten kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pinaattisalaatti

    30 minuutin ateria: Mehevän kostea sienirisotto, pinaattisalaatti ja sitruuna-vadelmajuustokakku