Sahramipulla
Sahramipulla on erottamaton osa ruotsalaista Lucian päivää ja joulunviettoa. Valmista kerralla reilu annos ja muotoile toinen puoli taikinasta pikkupulliksi ja toinen pitkoiksi tai kransseiksi. Järkevä leipuri pakastaa puolet pullista jouluksi!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
30 pikkupullaa tai 4 pitkoa
- 5 dl maitoa
- 75 g hiivaa
- 300 g voita sulatettuna
- 250 g sokeria
- 1,1 kg vehnäjauhoja
- 200 g rusinoita
- 2 rkl konjakkia
- 3/4 g sahramia (1½ pkt)
- ½ rkl suolaa
- 1 vaniljatanko
- 1 muna (voiteluun)
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet maitoon. Lämmitä maito, voi, sahrami ja vaniljatanko kädenlämpöiseksi (37 astetta)
ja poista vaniljatanko. Murenna hiiva nesteeseen ja lisää sokeri ja konjakki. Sekoita suola ja jauhot ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita taikinaksi ja lisää lopuksi rusinat.
2. Nostot taikinaa noin 40 minuuttia, kunnes se on kooltaan kaksinkertainen. Kumoa alustalle ja leivo pikkupulliksi. Anna pullien kohota pellin päällä kaksinkertaiseksi.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat vatkatulla munalla ja paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa