Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramipulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

30 pikkupullaa tai 4 pitkoa

  • 5 dl maitoa
  • 75 g hiivaa
  • 300 g voita sulatettuna
  • 250 g sokeria
  • 1,1 kg vehnäjauhoja
  • 200 g rusinoita
  • 2 rkl konjakkia
  • 3/4 g sahramia (1½ pkt)
  • ½ rkl suolaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1 muna (voiteluun)

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet maitoon. Lämmitä maito, voi, sahrami ja vaniljatanko kädenlämpöiseksi (37 astetta)

ja poista vaniljatanko. Murenna hiiva nesteeseen ja lisää sokeri ja konjakki. Sekoita suola ja jauhot ja lisää nesteen joukkoon. Sekoita taikinaksi ja lisää lopuksi rusinat.

2. Nostot taikinaa noin 40 minuuttia, kunnes se on kooltaan kaksinkertainen. Kumoa alustalle ja leivo pikkupulliksi. Anna pullien kohota pellin päällä kaksinkertaiseksi.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat vatkatulla munalla ja paista uunissa 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kullanruskeita.

Lisää aiheesta:

Hedelmäinen joulupullaLusseleivonnaisetPienet tai isot laskiaispullatOmenamunkitJoulupullaSahramipullat rahkasta
PullatJouluKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Sahramipulla on erottamaton osa ruotsalaista Lucian päivää ja joulunviettoa. Valmista kerralla reilu annos ja muotoile toinen puoli taikinasta pikkupulliksi ja toinen pitkoiksi tai kransseiksi. Järkevä leipuri pakastaa puolet pullista jouluksi!

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku