Sahramikeitto simpukoilla
Tässä herkullisessa keitossa tavalliset purkkisimpukat muuntuvat juhlaruoaksi yhdessä fenkolin ja sahramin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 keltasipuli
- 1 fenkoli
- 1 peruna
- 2 rkl voita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ pkt sahramia
- 1 tl murskattua timjamia
- 1 l mietoa vasikanlientä
- 1 dl kermaa
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
- 1 prk simpukoita (225 g)
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi fenkoli ja viipaloi peruna. Paista sipuli ja kasvikset voissa.
2. Lisää tomaattipyree, sahrami ja timjami. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Nosta vihannekset padasta reikäkauhalla ja soseuta ne monitoimikoneessa. Lisää tarvittaessa hieman lientä.
3. Kaada vihannespyree takaisin pataan, lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua. Kaada keitto lämpimille, syville lautasille ja lisää simpukat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi