Sahramikeitto simpukoilla
Tässä herkullisessa keitossa tavalliset purkkisimpukat muuntuvat juhlaruoaksi yhdessä fenkolin ja sahramin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 keltasipuli
- 1 fenkoli
- 1 peruna
- 2 rkl voita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ pkt sahramia
- 1 tl murskattua timjamia
- 1 l mietoa vasikanlientä
- 1 dl kermaa
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta valkopippuria
- 1 prk simpukoita (225 g)
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi fenkoli ja viipaloi peruna. Paista sipuli ja kasvikset voissa.
2. Lisää tomaattipyree, sahrami ja timjami. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Nosta vihannekset padasta reikäkauhalla ja soseuta ne monitoimikoneessa. Lisää tarvittaessa hieman lientä.
3. Kaada vihannespyree takaisin pataan, lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua. Kaada keitto lämpimille, syville lautasille ja lisää simpukat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti