Sahramikalakeittoa ja rapeita juustoleipiä

Tämä keitto on mielettömän hyvää arkiruokaa, niin että se tuntuu juhlavalta. Rautu on parasta syksyllä ja talvella, mutta viljeltyä rautua saa ympäri vuoden.

Neljälle

  • 1 rautu (n. 800 g)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 fenkoli
  • 4 perunaa
  • 1 l kalalientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1/4 g sahramia (½ pakettia)
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 porkkana
  • ½ purjo
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Juustoleivät

  • 2 levyä valmista voitaikinaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • ½ nippua ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Puhdista ja kuutioi fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat. Siirrä kaikki pataan. Kaada päälle kalaliemi ja lisää tomaattipyree, sahrami ja timjami. Keitä hiljaa kannen alla 15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli voitaikinalevyt ja jaa ne neljään osaan, sirottele pinnalle juustoraastetta ja rippu suolaa. Kääri rullalle kulmasta lähtien sarveksi. Nosta leivinpaperille uunipellille ja paista 7 minuuttia.

3. Perkaa kala ja jaa se neljään annospalaan. Nosta vihannekset kalaliemestä reikäkauhalla ja soseuta ne tehosekoittimella tms. Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi. Puhdista purjo ja suikaloi se. Keitä rautupaloja liemessä porkkana- ja purjoviipaleiden kanssa, kunnes kala on kypsää. Kaada vihannessose takaisin liemeen, sekoita mukaan kerma, suola ja pippuri. Kauho keittoa lämpimille lautasille, jaa porkkana, purjo ja rautupalat jokaiselle lautaselle, ripota pinnalle ruohosipulisilppua. Tarjoile juustoleipien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!