Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramikalakeittoa ja rapeita juustoleipiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä keitto on mielettömän hyvää arkiruokaa, niin että se tuntuu juhlavalta. Rautu on parasta syksyllä ja talvella, mutta viljeltyä rautua saa ympäri vuoden.

Neljälle

  • 1 rautu (n. 800 g)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 fenkoli
  • 4 perunaa
  • 1 l kalalientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1/4 g sahramia (½ pakettia)
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 porkkana
  • ½ purjo
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Juustoleivät

  • 2 levyä valmista voitaikinaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • ½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • ½ nippua ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja kuullota se voissa. Puhdista ja kuutioi fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat. Siirrä kaikki pataan. Kaada päälle kalaliemi ja lisää tomaattipyree, sahrami ja timjami. Keitä hiljaa kannen alla 15 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli voitaikinalevyt ja jaa ne neljään osaan, sirottele pinnalle juustoraastetta ja rippu suolaa. Kääri rullalle kulmasta lähtien sarveksi. Nosta leivinpaperille uunipellille ja paista 7 minuuttia.

3. Perkaa kala ja jaa se neljään annospalaan. Nosta vihannekset kalaliemestä reikäkauhalla ja soseuta ne tehosekoittimella tms. Kuori porkkana ja leikkaa lanteiksi. Puhdista purjo ja suikaloi se. Keitä rautupaloja liemessä porkkana- ja purjoviipaleiden kanssa, kunnes kala on kypsää. Kaada vihannessose takaisin liemeen, sekoita mukaan kerma, suola ja pippuri. Kauho keittoa lämpimille lautasille, jaa porkkana, purjo ja rautupalat jokaiselle lautaselle, ripota pinnalle ruohosipulisilppua. Tarjoile juustoleipien kanssa.

Lisää aiheesta:

Thiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaKaalikääryleet tomaattikastikkeessaKeltainen kalakeittoMaa-artisokkakeitto siankylki-omenanyyteinTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
KalakeittoKeitotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto
  • 05.05.202210:31
    Lohikeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 28.01.202209:50
    Maidoton

    Korealainen kalakeitto eli kalasoppaa namnamnam

  • 14.06.202109:02
    Lohikeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta

  • 09.02.202110:26
    Pääruoat

    Vuoden kalakeitto 2021: Kaisun kukkakaali-siikakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Persiljakeitto ahvenella