Sahramijuustokakku

Todella helppotekoisessa jälkiruoassa yhdistyvät joulun suloiset maut. Pohjassa maistuu piparkakku ja täytteessä sahrami.

8-10 palaa

  • 180 g piparkakkuja
  • 75 g voita
  • 4 dl ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl sokeria
  • hieman raastettua sitruunankuorta
  • ½ g sahramia (1 annos)
  • tomusokeria
  • sulatettuja karhunvatukoita tai muita marjoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Murenna piparkakut tai hienonna ne yleiskoneessa. Sekoita muruihin voi. Painele voi-muruseos irtopohjavuokaan ja pane vuoka hetkeksi jääkaappiin.

2. Sekoita ranskankerma, sokeri, sahrami ja munat ja mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella. Kaada täyte vuokaan ja paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.

3. Sirottele kakun päälle tomusokeria ja tarjoa kakku sulatettujen, kevyesti sokeroitujen karhunvatukoiden tai muiden marjojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja