Sahramijuustokakku
Todella helppotekoisessa jälkiruoassa yhdistyvät joulun suloiset maut. Pohjassa maistuu piparkakku ja täytteessä sahrami.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8-10 palaa
- 180 g piparkakkuja
- 75 g voita
- 4 dl ranskankermaa
- 3 munaa
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ dl sokeria
- hieman raastettua sitruunankuorta
- ½ g sahramia (1 annos)
- tomusokeria
- sulatettuja karhunvatukoita tai muita marjoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Murenna piparkakut tai hienonna ne yleiskoneessa. Sekoita muruihin voi. Painele voi-muruseos irtopohjavuokaan ja pane vuoka hetkeksi jääkaappiin.
2. Sekoita ranskankerma, sokeri, sahrami ja munat ja mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella. Kaada täyte vuokaan ja paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
3. Sirottele kakun päälle tomusokeria ja tarjoa kakku sulatettujen, kevyesti sokeroitujen karhunvatukoiden tai muiden marjojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan