Sahramicassata
Cassata on alun perin italialainen jälkiruokajäädyke. Tämä muunnelma on maustettu sahramilla. Halutessasi voit käyttää koristeena hedelmiä tai marjoja.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
5 annosta
- ½ dl rusinoita
- 1/3 dl appelsiinilikööriä
- 2 munankeltuaista
- 0,25 g sahramia
- 1/3 dl tomusokeria
- 30 g tummaa suklaata
- 30 g kokonaisia manteleita
- 3 dl kermaa
- 1/3 dl tuorejuustoa
- 1/3 dl appelsiinimehutiivistettä
Mansikkakastike
- 250 g mansikoita
- 2 rkl tomusokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Marinoi rusinoita liköörissä 20 minuuttia. Vatkaa munankeltuaiset, sahrami ja tomusokeri. Vatkaa kerma ja sekoita munavaahtoon.
2. Hienonna suklaa ja mantelit karkeaksi rouheeksi. Sekoita tuorejuusto, mehu, suklaa ja mantelit. Lisää rusinat ja likööri. Kääntele joukkoon munavaahto. Kaada seos yhteen suureen vuokaan tai annosvuokiin. Anna jähmettyä pakastimessa 12 tuntia.
3. Soseuta mansikat, lisää sokeri ja sitruunamehu ja puserra lävikön läpi. Tarjoa kastike cassatajäädykkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan