Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sahramicassata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Cassata on alun perin italialainen jälkiruokajäädyke. Tämä muunnelma on maustettu sahramilla. Halutessasi voit käyttää koristeena hedelmiä tai marjoja.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

5 annosta

  • ½ dl rusinoita
  • 1/3 dl appelsiinilikööriä
  • 2 munankeltuaista
  • 0,25 g sahramia
  • 1/3 dl tomusokeria
  • 30 g tummaa suklaata
  • 30 g kokonaisia manteleita
  • 3 dl kermaa
  • 1/3 dl tuorejuustoa
  • 1/3 dl appelsiinimehutiivistettä

Mansikkakastike

  • 250 g mansikoita
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Marinoi rusinoita liköörissä 20 minuuttia. Vatkaa munankeltuaiset, sahrami ja tomusokeri. Vatkaa kerma ja sekoita munavaahtoon.

2. Hienonna suklaa ja mantelit karkeaksi rouheeksi. Sekoita tuorejuusto, mehu, suklaa ja mantelit. Lisää rusinat ja likööri. Kääntele joukkoon munavaahto. Kaada seos yhteen suureen vuokaan tai annosvuokiin. Anna jähmettyä pakastimessa 12 tuntia.

3. Soseuta mansikat, lisää sokeri ja sitruunamehu ja puserra lävikön läpi. Tarjoa kastike cassatajäädykkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

Inkiväärikakkua tuoreilla hedelmilläKanelipaistetut banaanin kolakastikkeellaKahvivanukasLiköörijäädyke suklaakastikkeen keraCookiet basilikaparfaitin ja tuoreiden mansikoiden keraJuustokakku kirsikoiden kera
Makea vanukasGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas
  • 30.11.201514:51
    Hedelmäriisi

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Jouluvanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sahramicassata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hunajainen vadelmamalja