Saaristolaissilakat

Näppärä lounas - kaikki samassa vuoassa. Tähän ruokaan kannattaa käyttää tähteeksi jääneitä kylmiä ja keitettyjä perunoita. Tarjoa lisänä näkkileipää ja juustoa.

4 annosta

  • 1 kg kokonaisia silakoita tai 600 g perattuja silakoita
  • voita vuoan voiteluun
  • 6 kylmää keitinperunaa viipaleina
  • 12-15 anjovisfileetä paloina
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl anjovislientä
  • 4 rkl hienonnettua tilliä
  • ½ dl korppujauhoja
  • valkopippuria ja suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi kylmät perunat. Voitele uuninkestävä vuoka ja vuoraa pohja perunaviipaleilla.

2. Asettele anjovispalat silakoiden lihapuolelle ja paina reunat yhteen, jolloin silakat näyttävät kokonaisilta. Pane silakat riveihin perunaviipaleiden päälle selkäpuoli ylöspäin.

3. Sekoita kerma, anjovisliemi ja tilli ja kaada silakoiden päälle. Ripottele pinnalle korppujauhot, suolaa ja ripaus valkopippuria. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen ja kypsennä 20-25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!