Saaristolaispyörykät

Nämä lihapyörykät kehiteltiin purjehdusreissulla saaristossa. Satamassa sai ostaa hunajasinappia, joten sitä lisättiin mureketaikinaan. Keitetyt perunat ja puolukkasurvos maistuvat pyöryköiden lisukkeina.

4 annosta

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl karkeaa sinappia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 iso tai 2 pientä sipulia
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli. Sekoita sipuli, jauheliha, munat, sinappi, hunaja, kermaviili, suola ja pippuri sitkeäksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta noin 30 pyörykkää.

2. Kuumenna voita paistinpannussa, kunnes se lakkaa kuplimasta ja on kullanruskeaa. Paista lihapyörykät erissä. Jos pannulla on liikaa pyöryköitä, ne eivät ruskisti kunnolla. Paista pyöryköitä muutaman minuutin korkealla lämmöllä. Ravistele pannua, jotta pyörykät saavat väriä joka puolelta.

3. Siirrä kaikki pyörykät pannuun ja jälkipaista alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes pyörykät ovat läpikypsiä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!