Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Saaristolaispyörykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

4 annosta

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl karkeaa sinappia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 iso tai 2 pientä sipulia
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli. Sekoita sipuli, jauheliha, munat, sinappi, hunaja, kermaviili, suola ja pippuri sitkeäksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta noin 30 pyörykkää.

2. Kuumenna voita paistinpannussa, kunnes se lakkaa kuplimasta ja on kullanruskeaa. Paista lihapyörykät erissä. Jos pannulla on liikaa pyöryköitä, ne eivät ruskisti kunnolla. Paista pyöryköitä muutaman minuutin korkealla lämmöllä. Ravistele pannua, jotta pyörykät saavat väriä joka puolelta.

3. Siirrä kaikki pyörykät pannuun ja jälkipaista alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes pyörykät ovat läpikypsiä. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Lisää aiheesta:

Tanskalaiset frikadellitKiinalaiset leijonanpäätSianlihalla täytetyt perunapullatPyörykätRydbergin pihvi keltuaisellaHienot pippuripihvit
LihapullatGluteenitonPääruoatLiharuoka

Nämä lihapyörykät kehiteltiin purjehdusreissulla saaristossa. Satamassa sai ostaa hunajasinappia, joten sitä lisättiin mureketaikinaan. Keitetyt perunat ja puolukkasurvos maistuvat pyöryköiden lisukkeina.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti