Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ryynisämpylät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

20 sämpylää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 4 dl ryyniseosta
  • n. 11 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. sekoita nesteeseen kaikki muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Säästä vähän ryyniseosta. Vaivaa, peitä, nostata 40 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Pyörittele kaksi pitkää säiettä ja leikkaa kumpikin 10 palaksi. Paina toinen leikkauspinta ryyniseokseen ja nosta sämpylät leivinpaperille pellille. Anna nousta 2+-30 minuuttia liinan alla.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä unin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Tähän taikinaan voit käyttää miltei mitä tahansa ryynejä, hiutaleita ja siemeniä, joita sattuu kotona olemaan: kauraryynejä, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä, vehnäleseitä, ruisrouhetta... Sekoittele mielellään.

Lisää aiheesta:

TerveysleipäKuitusämpylätKellarisämpylätPorkkana-raejuustosämpylätUnikonsiemensämpylätSeesami-aamiaissämpylät
SämpylätKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Sämpylät
  • 05.04.202312:53
    Leipä

    Vappu Pimiän yön yli -sämpylät

  • 08.03.202313:13
    Nopeat ja helpot

    Yön yli -sämpylät: Herkulliset sämpylät vähällä vaivalla

  • 22.04.202208:07
    Leipä

    Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

  • 28.08.202011:16
    Leipä

    Helpot sämpylät – herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät sämpylät Arjan ohjeella

  • 30.01.202009:47
    Hampurilainen

    Briossi – täydelliset itse tehdyt hampurilaissämpylät