Mainos
Mainos

Tähän taikinaan voit käyttää miltei mitä tahansa ryynejä, hiutaleita ja siemeniä, joita sattuu kotona olemaan: kauraryynejä, auringonkukansiemeniä, pellavansiemeniä, vehnäleseitä, ruisrouhetta... Sekoittele mielellään.

20 sämpylää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 4 dl ryyniseosta
  • n. 11 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. sekoita nesteeseen kaikki muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Säästä vähän ryyniseosta. Vaivaa, peitä, nostata 40 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Pyörittele kaksi pitkää säiettä ja leikkaa kumpikin 10 palaksi. Paina toinen leikkauspinta ryyniseokseen ja nosta sämpylät leivinpaperille pellille. Anna nousta 2+-30 minuuttia liinan alla.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä unin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.