Ryppyperunat grillilihan lisukkeena

Papas arugadas con mojo rojo on espanjalainen ruoka. Suolamäärä saattaa hirvittää, mutta suola ei imeydy kuoren läpi perunaan, vaan tekee kuoresta mukavan rapean. Ohjeeseen tarvitset pikkuruisia, tasakokoisia perunoita. Kastike on väriltään kirkkaanpunaista ja niin voimakasta, että niskakarvatkin nousevat pystyyn.

4 annosta

  • 25-30 pikkuruista perunaa
  • ½ litraa karkeaa suolaa
  • 6 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 munankeltuaista
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 6 dl ruokaöljyä
  • 20 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 1 rkl kuivattua kirveliä
  • 4 palaa grillilihaa

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja pane viipaleet viinietikkaan likoamaan. Pese perunat huolella. Mittaa kattilaan puolet suolaa ja puolet vettä ja keitä perunat pehmeiksi. Keitä vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa hetki lämpimällä levyllä ilman kantta.

2. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna kynnet huhmareessa kuminansiementen, paprikajauheen, cayennenpippurin ja kirvelin kanssa. Kaada seos tehosekoittimeen, lisää viinietikassa liotetut leipäviipaleet ja munankeltuaiset ja sekoita tasaiseksi.

3. Lämmitä öljy ja ½ dl vettä kädenlämpöiseksi. Vatkaa öljy leipäseokseen ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen (kuten majoneesia valmistettaessa). Tarjoa perunat ja voimakkaanmakuinen kastike grillatun lihan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!