Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ryppyperunat grillilihan lisukkeena

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

4 annosta

  • 25-30 pikkuruista perunaa
  • ½ litraa karkeaa suolaa
  • 6 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 munankeltuaista
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 6 dl ruokaöljyä
  • 20 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl kokonaisia kuminansiemeniä
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 1 rkl kuivattua kirveliä
  • 4 palaa grillilihaa

Valmistusohje

1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ja pane viipaleet viinietikkaan likoamaan. Pese perunat huolella. Mittaa kattilaan puolet suolaa ja puolet vettä ja keitä perunat pehmeiksi. Keitä vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa hetki lämpimällä levyllä ilman kantta.

2. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna kynnet huhmareessa kuminansiementen, paprikajauheen, cayennenpippurin ja kirvelin kanssa. Kaada seos tehosekoittimeen, lisää viinietikassa liotetut leipäviipaleet ja munankeltuaiset ja sekoita tasaiseksi.

3. Lämmitä öljy ja ½ dl vettä kädenlämpöiseksi. Vatkaa öljy leipäseokseen ensin tipoittain ja sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen (kuten majoneesia valmistettaessa). Tarjoa perunat ja voimakkaanmakuinen kastike grillatun lihan kera.

Papas arugadas con mojo rojo on espanjalainen ruoka. Suolamäärä saattaa hirvittää, mutta suola ei imeydy kuoren läpi perunaan, vaan tekee kuoresta mukavan rapean. Ohjeeseen tarvitset pikkuruisia, tasakokoisia perunoita. Kastike on väriltään kirkkaanpunaista ja niin voimakasta, että niskakarvatkin nousevat pystyyn.

Lisää aiheesta:

Pollo Don CorleoneChilipippuriperunat juuston keraLammaspaimenen piirasKanarialaiset perunat mojon keraKevyt picatta tomaattikastikkeen keraEtiopialainen jauhelihakastike
LihavoileipäLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät