Rydbergin pihvi keltuaisella
Tämä ruoka tarjoillaan sellaisenaan lautaselta. Jos haluat lisäksi salaattia tai vihanneksia, tarjoile ne omasta astiasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 600g naudanfileetä
- 4 sipulia
- 1 kg perunaa
- voita paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 20 g persiljasilppua
- 4 keltuaista
Valmistusohje
1. Viipaloi, suikaloi ja kuutioi naudanfilee tasakokoisiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Huuhtele niistä kaikki tärkkelys pois kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Paista sipulia voissa miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeää ja kullankeltaista. Mausta suolalla. Paista perunat erikseen, tarvittaessa useassa erässä, kunnes ne ovat ruskistuneet ja läpikypsiä. Pidä perunat ja sipuli lämpiminä omissa astioissa.
3. Lämmitä voi paistinpannussa. Voin lakattua vaahtoamasta lisää liha ja paista, kunnes palat ovat ruskistuneet joka puolelta, mutta sisältä vielä hieman punertavat. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Asettele liha, perunat ja sipuli omiksi ryhmikseen neljälle lautaselle, ripottele päälle persiljaa. Lisää jokaiselle lautaselle vielä raaka keltuainen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta