Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rusinasoppa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jouluaaton aamu alkaa perinteisesti rusinasopalla. Varaa sopan maustumiseen ainakin puoli tuntia aikaa ennen rusinoiden lisäämistä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton

Ainekset

  • 3 dl rusinoita
  • 1 kanelitanko
  • pala vaniljatankoa
  • 1 l vettä
  • 3 rkl sokeria
  • 2-4 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se kanelilla, vaniljatangolla ja sokerilla. Anna maustua ainakin puoli tuntia hiljaa hautuen ja lisää sitten rusinat. Anna niiden pehmentyä kuumassa liemessä.

Tarkista keiton makeus ja lisäile sokeria tarpeen mukaan. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja lisää keiton joukkoon. Anna kuumeta kiehumispisteeseen ja kaada soppa sitten tarjoilukulhoon jäähtymään.

Ripottele pinnalle sokeria tai levitä siihen kelmua, jottei pintaan muodostuisi kalvoa.

Lisää aiheesta:

Sitruunaomenat toffeekastikkeellaSokerinen joulupuuroTonttupuuroRiisipuuroRiisikiisseliOmenaraastekiisseli
JälkiruokakeittoKeventäjätKasvisruokaJouluVideoreseptitKevytLaktoositon
Gluteeniton
Kananmunaton
Jälkiruoat
Hedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mansikoita viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Vaniljanmakuinen raparperikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mangokeitto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperi-omenakeittoa ja pistaasijäätelöä

  • 18.02.201300:00
    Keventäjät

    Rusinasoppa