Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rusinalimppu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun leivot rusinoita leipään, et tarvitse sokeria tai hunajaa. Tämä leipä maistuu parhaalta vastapaistettuna.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka

Kahteen limppuun

  • 1 pkt tuorehiivaa, 50 g
  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 dl piimää
  • 2 rkl neutraalia öljyä + vuokien voiteluun
  • 2 tl suolaa
  • 14-16 dl ruissihtijauhoja
  • 1 ½ dl rusinoita

Valmistusohje

1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Lisää piimä, öljy, rusinat, jauhot, suola ja loput vedestä. Säästä hieman jauhoja myöhempään. Työstä taikina monitoimikoneessa tai käsin kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla vedottomassa tilassa 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja muotoile kahdeksi, pulleaksi limpuksi. Laita limput kahteen voideltuun, n. 1 ½ litran vetoiseen vuokaan. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.

3. Tee leipiin viillot terävällä veitsellä. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-45 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta, kun sitä koputtaa kevyesti alapuolelta. Anna leipien jäähtyä ritilällä ilman liinaa.

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipä unikonsiemeninVaalea ruokaleipäPomeranssilimppuKuminasämpylätAuringonkukkaleipäSetsuuri
LeipäKevytKananmunatonKasvisruokaKeventäjätLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä