Rusinalimppu
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663608/landscape16_9/515/290/92773af171c488473fe4ddc70fcdf236/IR/899694-472.jpg)
Kun leivot rusinoita leipään, et tarvitse sokeria tai hunajaa. Tämä leipä maistuu parhaalta vastapaistettuna.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Kahteen limppuun
- 1 pkt tuorehiivaa, 50 g
- 5 dl kädenlämpöistä vettä
- 1 dl piimää
- 2 rkl neutraalia öljyä + vuokien voiteluun
- 2 tl suolaa
- 14-16 dl ruissihtijauhoja
- 1 ½ dl rusinoita
Valmistusohje
1. Liuota hiiva tilkkaan kädenlämpöistä vettä. Lisää piimä, öljy, rusinat, jauhot, suola ja loput vedestä. Säästä hieman jauhoja myöhempään. Työstä taikina monitoimikoneessa tai käsin kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla vedottomassa tilassa 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja muotoile kahdeksi, pulleaksi limpuksi. Laita limput kahteen voideltuun, n. 1 ½ litran vetoiseen vuokaan. Anna kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
3. Tee leipiin viillot terävällä veitsellä. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-45 minuuttia. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta, kun sitä koputtaa kevyesti alapuolelta. Anna leipien jäähtyä ritilällä ilman liinaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka