Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruotsalainen voileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 4 kookasta vaaleanleivän siivua tai patonginpuolikasta
  • leipämargariinia
  • 12 salaatinlehteä
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 24 kuorittua katkarapua
  • 4 sitruunaviipaletta
  • 40 g jälkiruokajuustoa
  • 12 oliivia
  • 4 retiisiä
  • 50 g maksapasteijaa
  • 1 suolakurkku
  • ½ tomaatti
  • 4 suurta keittokinkun viipaletta
  • 30 g italian- tms. salaattia
  • 4 viipaletta paahtopaistia
  • 4 rkl pikkelssiä
  • 8 viipaletta kurkkua
  • 4 persiljanoksaa
  • 4 hammastikkua

Valmistusohje

1. Voitele leivät ohuelti leipämargariinilla ja aseta niille salaatinlehdet. Viipaloi kananmunat, jaa maksapasteija neljään osaan ja viipaloi suolakurkku neljään osaan pituussuuntaisesti. Leikkaa tomaatti neljään lohkoon ja pane kolme oliivia kuhunkin hammastikkuun.

2. Asettele ainekset kauniisti leiville: puolikas kananmuna, joka leivälle, koristeltuna kuudella katkaravulla ja sitruunaviipaleella. Seuraavaksi pane leiville jälkiruokajuusto oliivi-hammastikun kera. Leikkaa retiisit kauniisti ja pane sitten leivän päälle.

Tästä leivästä on niin alkuruoaksi, herkkulounaaksi kuin vaikkapa myöhäiseksi iltapalaksi. Sen voi valmistaa myös etukäteen. Säilytä sitä tällöin viileässä paikassa muovikelmussa.

3. Seuraavaksi pane leivälle maksapasteija kurkulla ja tomaatilla koristeltuna. Tarvittaessa voit kiinnittää myös ne hammastikulla. Rullaa italiansalaatti kinkkusiivujen sisään ja pane leivälle. Viimeisenä pane leivälle pikkelssillä koristeltu paahtopaisti. Viimeistele koristelu kurkulla ja persiljalla.

Lisää aiheesta:

Tummat ja vaaleat sandwichitAlkuruokavoileipä lohen, katkarapujen ja mädin keraJuustogratinoitu vihannesvoileipäKesän voileipäkakkuSuuri voileipäkakkuGratinoitua vuohenjuustoa salaatin kera
KatkarapuleipäVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuleipä
  • 28.08.202210:00
    Toast

    Toast skagen – Harri Syrjäsen helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapuleipä

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton toast skagen katkarapuleipä

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Katkaravut erilaisessa seurassa

  • 18.02.201300:00
    Makuja

    Katkarapuleipä skagen