Ruotsalainen voileipä

Tästä leivästä on niin alkuruoaksi, herkkulounaaksi kuin vaikkapa myöhäiseksi iltapalaksi. Sen voi valmistaa myös etukäteen. Säilytä sitä tällöin viileässä paikassa muovikelmussa.

4 annosta

  • 4 kookasta vaaleanleivän siivua tai patonginpuolikasta
  • leipämargariinia
  • 12 salaatinlehteä
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 24 kuorittua katkarapua
  • 4 sitruunaviipaletta
  • 40 g jälkiruokajuustoa
  • 12 oliivia
  • 4 retiisiä
  • 50 g maksapasteijaa
  • 1 suolakurkku
  • ½ tomaatti
  • 4 suurta keittokinkun viipaletta
  • 30 g italian- tms. salaattia
  • 4 viipaletta paahtopaistia
  • 4 rkl pikkelssiä
  • 8 viipaletta kurkkua
  • 4 persiljanoksaa
  • 4 hammastikkua

Valmistusohje

1. Voitele leivät ohuelti leipämargariinilla ja aseta niille salaatinlehdet. Viipaloi kananmunat, jaa maksapasteija neljään osaan ja viipaloi suolakurkku neljään osaan pituussuuntaisesti. Leikkaa tomaatti neljään lohkoon ja pane kolme oliivia kuhunkin hammastikkuun.

2. Asettele ainekset kauniisti leiville: puolikas kananmuna, joka leivälle, koristeltuna kuudella katkaravulla ja sitruunaviipaleella. Seuraavaksi pane leiville jälkiruokajuusto oliivi-hammastikun kera. Leikkaa retiisit kauniisti ja pane sitten leivän päälle.

3. Seuraavaksi pane leivälle maksapasteija kurkulla ja tomaatilla koristeltuna. Tarvittaessa voit kiinnittää myös ne hammastikulla. Rullaa italiansalaatti kinkkusiivujen sisään ja pane leivälle. Viimeisenä pane leivälle pikkelssillä koristeltu paahtopaisti. Viimeistele koristelu kurkulla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!