Ruotsalainen lihapannu
Tämä on vanhaa, ruotsalaista kotiruokaa, jota aiemmin tarjoiltiin hienommissa ravintoloissa. Tämä on alkuperäisresepti, mutta sitä voi hyvin muunnella.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 200 g porsaanfileetä
- 200 g vasikanfileetä
- 200 g vasikanmunuaista
- 10 perunaa
- 3 keltasipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 4 kokonaista maustepippuria
- 8 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 oksa tuoretta timjamia
- persiljaa
- 1-2 pientä (33 cl) pulloa olutta
- lientä
Valmistusohje
1. Viipaloi fileet neljään osaan ja painele ne litteiksi. Paloittele myös munuainen (josta olet poistanut vain uloimman rasvakerroksen) ohuiksi siivuiksi. Kalttaa kaikki nopeasti, eli laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi, kaada vesi pois ja huuhdo lihat heti kylmällä vedellä.
2. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Lado uuninkestävään pataan pari kerrosta perunoita, sitten fileitä, munuaista, sipulia ja niin edelleen muutamaan kertaan. Mausta suolalla ja pippurilla kerrosten välissä.
3. Tee sideharsosta pieni maustepussi, johon laitat maustepippurit, valkopippurit, laakerinlehden ja timjamin. Laita pussi pataan, suolaa ja lisää muutama persiljanoksa. Kaada päälle olutta ja lientä, yhtä paljon molempia, niin että padan sisältö peittyy.
4. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kunnes perunat alkavat muussautua, silloin myös lihat ovat valmiita. Poista persiljanvarret ja maustepussi, mausta suolalla tarvittaessa ja ripottele lopuksi päälle paljon hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan