Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruotsalainen lihapannu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on vanhaa, ruotsalaista kotiruokaa, jota aiemmin tarjoiltiin hienommissa ravintoloissa. Tämä on alkuperäisresepti, mutta sitä voi hyvin muunnella.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 200 g porsaanfileetä
  • 200 g vasikanfileetä
  • 200 g vasikanmunuaista
  • 10 perunaa
  • 3 keltasipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • persiljaa
  • 1-2 pientä (33 cl) pulloa olutta
  • lientä

Valmistusohje

1. Viipaloi fileet neljään osaan ja painele ne litteiksi. Paloittele myös munuainen (josta olet poistanut vain uloimman rasvakerroksen) ohuiksi siivuiksi. Kalttaa kaikki nopeasti, eli laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi, kaada vesi pois ja huuhdo lihat heti kylmällä vedellä.

2. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Lado uuninkestävään pataan pari kerrosta perunoita, sitten fileitä, munuaista, sipulia ja niin edelleen muutamaan kertaan. Mausta suolalla ja pippurilla kerrosten välissä.

3. Tee sideharsosta pieni maustepussi, johon laitat maustepippurit, valkopippurit, laakerinlehden ja timjamin. Laita pussi pataan, suolaa ja lisää muutama persiljanoksa. Kaada päälle olutta ja lientä, yhtä paljon molempia, niin että padan sisältö peittyy.

4. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kunnes perunat alkavat muussautua, silloin myös lihat ovat valmiita. Poista persiljanvarret ja maustepussi, mausta suolalla tarvittaessa ja ripottele lopuksi päälle paljon hienonnettua persiljaa.

Lisää aiheesta:

Merimiespihvit naudan sisäpaististaLammasta tillikastikkeessaCassoulet valkoisilla pavuillaKalabrialainen lampaanpaistiKylkipaistia amerikkalaisittainMerimiespihvit ulkofileestä
PorsaanlihapataVasikanleikeKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata
  • 14.01.202213:58
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 10.09.202114:55
    Kassler

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Itämainen kinkkupata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Ylikypsää possua ja lämmintä kasvispaistosta