Ruohosipulimunakokkelia ja kylmäsavulohta
Vaihteeksi kokataan aamun suorassa lähetyksessä aamiaista, kun tiistaiaamun aloittaa MTV3 Huomenta Suomen keittiössä Akseli Herlevi ja Akselin pannuilla valmistuu hienosti viilenevien syyspäivien tuhdiksi aamiaiseksikin sopiva ruohosipulimunakokkeli ja kylmäsavulohta.
Ainekset
- 400 g kylmäsavulohta
- 1 sitruuna lohkoina
- 1 iso kypsä tomaatti
- 2 rkl voita
- 4 viipaletta hyvää maalaisleipää
- 8 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl mascarponejuustoa
- 1 nippu ruohosipulia hienonnettuna
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
resepti 4:lle
Paista leipäviipaleet voissa rapeiksi ja siirrä lautasille. Sekoita kulhossa kananmunat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pannulle ja sekoittele, kunnes munat ovat kypsyneet. Lisää lopuksi joukkoon mascarponejuusto ja hienonnettu ruohosipuli. Maista ja mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Leikkaa tomaattiviipaleet leipien päälle ja lusikoi tomaattiviipaleiden päälle munakokkelia. Viimeistele herkku vielä kylmäsavulohella ja tarjoile sitruunanlohkon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan