Ruohosipulilla maustettu kalapata
Tämä herkullinen kalapata valmistuu helposti ja nopeasti. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g kalafileetä, esimerkiksi kuhaa, seitiä tai turskaa
- 2 tomaattia
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl maitoa
- 1 kalaliemikuutio
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Paloittele kalafileet. Kalttaa ja kuori tomaatit, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.
2. Sekoita ranskankerma, maito, kalaliemikuutio ja ranskalainen sinappi. Kiehauta ja hauduta kaksi minuuttia. Lisää kala ja keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes kala on kypsää.
3. Lisää kypsentämisen loppuvaiheessa hienonnettu ruohosipuli ja tomaattikuutiot ja anna lämmetä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa