Runebergintortut
Runebergintortut ovat klassikkoleivonnaisia! Runebergin päivää vietetään taas keskiviikkona 5.2. Leivo perheellesi ja kavereille runebergintorttuja ja tarjoa hyvän kahvin kanssa.
12 kpl
- 200 g voita tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl täysruokosokeria, fariinisokeria tai kookospalmusokeria
- 2 munaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 dl korppujauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa tai kermaviiliä
- ½ tl manteliaromia
Pinnalle
- 150 g vadelmamarmeladia
- 3 dl tomusokeria
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokerit keskenään.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito tai kermaviili ja manteliaromi.
Jaa taikina voideltuihin Runebergin torttuvuokiin tai vaikkapa muffinivuokiin ja paista 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.
Jäähdytä.
Pursota torttujen keskelle vadelmamarmeladia.
Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi tahnaksi.
Pursota marmeladin ympärille.
Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia