Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Runebergintortut

Julkaistu 31.01.2014 15:26

12 kpl

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl täysruokosokeria, fariinisokeria tai kookospalmusokeria
  • 2 munaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa tai kermaviiliä
  • ½ tl manteliaromia

Pinnalle

  • 150 g vadelmamarmeladia
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokerit keskenään.

Lisää munat yksitellen vatkaten.

Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi maito tai kermaviili ja manteliaromi.

Jaa taikina voideltuihin Runebergin torttuvuokiin tai vaikkapa muffinivuokiin ja paista 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.

Jäähdytä.

Pursota torttujen keskelle vadelmamarmeladia.

Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi tahnaksi.

Pursota marmeladin ympärille.

Tarjoa!

Runebergintortut ovat klassikkoleivonnaisia! Runebergin päivää vietetään taas keskiviikkona 5.2. Leivo perheellesi ja kavereille runebergintorttuja ja tarjoa hyvän kahvin kanssa.

Lisää aiheesta:

Runebergin tortut kevyemminRunebergintortutRuneberginkakkuGluteenittomat mokkapalatHellapoliisin gluteenittomat kastanjakuppikakut Runeberginmuffinit
RunebergintortutHellapoliisiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Runebergintortut
  • 04.02.202412:50
    Juustokakku

    Runebergin juustokakku

  • 03.02.202412:03
    Kuivakakku

    Runebergin mehevä kuivakakku

  • 01.02.202114:35
    Laskiaispullat

    Runebergin laskiaispullat

  • 18.02.201300:00
    Torttu

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Runebergintortut