Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Back to the ’90s hedelmätäytekakku, Niinan resepti

Niinan Back to the '90s hedelmätäytekakku.
Niinan Back to the '90s hedelmätäytekakku.
Julkaistu 10.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -sarjan kymmenennen kauden 2. jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.

Sitruunainen sokerikakkupohja

  • 4 kpl (n. 220 g) Kananmuna
  • 70 % kananmunien painosta (n. 155 g) Hienoa sokeria
  • 70 % sokerin määrästä (n. 110 g) Vehnäjauhoja
  • 30 % sokerin määrästä (n. 50 g) Perunajauhoja
  • 0,5 tl Leivinjauhetta
  • 1 Sitruunan kuori raastettuna

Persikkamousse

  • 4 kpl Tuore persikka
  • 4 dl Vispikerma
  • 400 g Tuorejuusto
  • 4 kpl Liivatelehti
  • n. 0,5 dl (persikoiden makeuden mukaan) Sokeria
  • 1 rkl Sitruunamehu

Passion coulis

  • 5 kpl Tuore passionhedelmä
  • 1 rkl Sokeri

Kuorrute ja koristeet

  • 2dl Vispikerma
  • Ripaus vaniljasokeria
  • 1 kpl Passionhedelmä
  • 100 g Tuore mansikka
  • 1 kpl Tuore persikka
  • Kourallinen sitruunamelissan lehtiä

Kostutukseen

  • 1 dl Puristetun sitruunan mehu
  • 1 dl Vesi

Valmistusohje

Valmista ensin kakkupohja

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Riko kananmunat isoon lasiin.
  • Mittaa sokeria munien kanssa samankokoiseen lasiin, sokeria tulee saman verran kuin munia
  • Kaada sokerit vatkauskulhoon ja mittaa lasiin vehnäjauhoja 70% ja perunajauhoja 30%, yhteensä yhtä paljon kuin kananmunia. Sekoita joukkoon myös leivinjauhe.
  • Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu valmiiksi odottamaan. 
  • Vatkaa munat ja sokeri kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Siivilöi muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja nostele varovasti sekaisin. Lisää lopuksi raastettu sitruunan kuori varovasti taikinaan. 
  • Pingota 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja pyöräytä reunalle leivinpaperit. Kaada taikina vuokaan. 
  • Paista uunin keskitasolla yhdessä vuoassa n. 35min, useammassa vuoassa paistoaika n. 10-15min. Tarkkaile paistoa. 

Keitä passion coulis

  • Halkaise passionit ja kaiverra hedelmäliha kattilaan. Lisää kattilaan sokeri. 
  • Keitä sekoitellen 10-12 min. 
  • Jäähdytä. 

Valmista persikkamousse tekeytymään. 

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
  • Kuori ja pilko persikat ja soseuta ne sauvasekoittimella
  • Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi
  • Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää siihen persikkasurvos. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. 
  • Kiehauta sitruunamehu ja liota puristetut liivatteet siihen. Lisää liivate tuorejuusto-persikkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
  • Sekoita vatkattu kerma tuorejuustoseoksen joukkoon ja laita mousse jääkaappiin odottamaan. 

Kakun kokoaminen ja kuorruttaminen

  • Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  • Kostuta kerrokset vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä kostutetun kakkupohjan päälle ensin jäähtynyt passion coulis ja sen päälle persikkamousse. Siirrä täytetty kakku hetkeksi jääkaappiin.
  • Vatkaa kerma notkeaksi vaahdoksi.
  • Kuorruta ohuelti vaahdotetulla kermalla ja koristele persikkakukilla, passion lohkoilla, mansikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Heart of rainbow, Kristan reseptiKoko Suomi leipoo: Appelsiininen mokkapala-nakukakku, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Punajuuri-kääretorttu päärynä-auramoussella ja Puolukkakinuskipiirakka, SiiriKoko Suomi leipoo: Annin mustikkaunelmaKoko Suomi leipoo: Appelsiini-suklaakakkuSalmiakkista: Emmin Salmiakkiaarre
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti