Koko Suomi leipoo: Back to the ’90s hedelmätäytekakku, Niinan resepti
Niinan Back to the '90s hedelmätäytekakku.
Julkaistu 10.03.2025 20:45
MTV LIFESTYLE
Koko Suomi leipoo -sarjan kymmenennen kauden 2. jaksossa leivottiin fantasiakakkuja.
Sitruunainen sokerikakkupohja
4 kpl (n. 220 g) Kananmuna
70 % kananmunien painosta (n. 155 g) Hienoa sokeria
70 % sokerin määrästä (n. 110 g) Vehnäjauhoja
30 % sokerin määrästä (n. 50 g) Perunajauhoja
0,5 tl Leivinjauhetta
1 Sitruunan kuori raastettuna
Persikkamousse
4 kpl Tuore persikka
4 dl Vispikerma
400 g Tuorejuusto
4 kpl Liivatelehti
n. 0,5 dl (persikoiden makeuden mukaan) Sokeria
1 rkl Sitruunamehu
Passion coulis
5 kpl Tuore passionhedelmä
1 rkl Sokeri
Kuorrute ja koristeet
2dl Vispikerma
Ripaus vaniljasokeria
1 kpl Passionhedelmä
100 g Tuore mansikka
1 kpl Tuore persikka
Kourallinen sitruunamelissan lehtiä
Kostutukseen
1 dl Puristetun sitruunan mehu
1 dl Vesi
Valmistusohje
Valmista ensin kakkupohja
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Riko kananmunat isoon lasiin.
Mittaa sokeria munien kanssa samankokoiseen lasiin, sokeria tulee saman verran kuin munia
Kaada sokerit vatkauskulhoon ja mittaa lasiin vehnäjauhoja 70% ja perunajauhoja 30%, yhteensä yhtä paljon kuin kananmunia. Sekoita joukkoon myös leivinjauhe.
Raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu valmiiksi odottamaan.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
Siivilöi muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja nostele varovasti sekaisin. Lisää lopuksi raastettu sitruunan kuori varovasti taikinaan.
Paista uunin keskitasolla yhdessä vuoassa n. 35min, useammassa vuoassa paistoaika n. 10-15min. Tarkkaile paistoa.
Keitä passion coulis
Halkaise passionit ja kaiverra hedelmäliha kattilaan. Lisää kattilaan sokeri.
Keitä sekoitellen 10-12 min.
Jäähdytä.
Valmista persikkamousse tekeytymään.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Kuori ja pilko persikat ja soseuta ne sauvasekoittimella
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi
Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää siihen persikkasurvos. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kiehauta sitruunamehu ja liota puristetut liivatteet siihen. Lisää liivate tuorejuusto-persikkaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Sekoita vatkattu kerma tuorejuustoseoksen joukkoon ja laita mousse jääkaappiin odottamaan.
Kakun kokoaminen ja kuorruttaminen
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta kerrokset vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Levitä kostutetun kakkupohjan päälle ensin jäähtynyt passion coulis ja sen päälle persikkamousse. Siirrä täytetty kakku hetkeksi jääkaappiin.
Vatkaa kerma notkeaksi vaahdoksi.
Kuorruta ohuelti vaahdotetulla kermalla ja koristele persikkakukilla, passion lohkoilla, mansikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.