Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Runebergin tortut tummilla jauhoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

noin 12 kpl

  • 200 g voita
  • 2 dl tummaa sokeria
  • 2 omega-3-munaa
  • 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
  • 2 dl mantelilastuja
  • 1 tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä tai punssia
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 dl smetanaa, ranskankermaa tai kermaa, voi olla laktoositon
  • 1 tl soodaa

Täytteeksi

  • n. 2 dl paistonkestävää vadelmahilloa

Kostutukseen

  • n. 1dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl manteliuutetta tai 2 rkl mantelilikööriä, punssia tai vahvaa vadelmamehua

Päälle

  • paistonkestävää vadelmahilloa
  • sokerivesikuorrutetta

Valmistusohje

Runebergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkujaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty, mutta nyt käytämme tummempia hiivaleipäjauhoja ja rukiisia korppujauhoja.

Torttujen nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Jos omistat sydämen muotoisia syviä silikonivuokia, tee tortut vaihteeksi niihin.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet. Sekoita taikinaan lopuksi kermavalmiste, johon olet sekoittanut soodan.

Käytä Runebergin torttumuotteja, mikäli omistat sellaisia. Myös syväkoloinen muffinssipelti sopii tarkoitukseen oikein hyvin. Tai voit käyttää folio- tai metallisia muffinssivuokia. Tässä on käytetty sydämen muotoisia silikonimuotteja. Voitele ja korppujauhota tarvittaessa vuoat. Jaa tasaiseksi sekoitettu taikina niihin. Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle nokare hilloa. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 15-20 minuuttia kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät Runebergin tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

JuhlakääretorttuRunebergin tortut kevyemminRuneberginkakkuRunebergintortutRunebergintortutKarpalo-valkosuklaiset sydämet
RunebergintortutKasvisruokaSesongitMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Runebergintortut
  • 04.02.202412:50
    Juustokakku

    Runebergin juustokakku

  • 03.02.202412:03
    Kuivakakku

    Runebergin mehevä kuivakakku

  • 01.02.202114:35
    Laskiaispullat

    Runebergin laskiaispullat

  • 18.02.201300:00
    Torttu

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Runebergintortut