Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Runebergin mehevä kuivakakku

Anu Heinaro
Julkaistu 03.02.2024 12:03

MTV LIFESTYLE

Runebergin kuivakakku on mehevä vaihtoehto perinteisille runebergintortuille. Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkaa ohjeen.

Ainekset

  • 150 g laktoositonta margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 dl vehnäjauhoa (tai glut. jauhoseosta)
  • 1 ½ dl korppujauhoa (glut.) tai keksin muruja (glut.)
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl laktoositonta kevytkermaa tai kasvijuomaa
  • 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia

Pinnalle

  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vettä

Valmistusohje

  1. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna. Sekoita hyvin.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon. Sekoita hyvin haarukkavatkaimella.
  3. Kaada taikina n.1,5l vetoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun (suorakaiteenmuotoiseen) vuokaan. 
  4. Vedä pintaan keskelle ura lusikalla ja laita paistonkestävää marmeladia uraan.
  5. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 30–40 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä.
  6. Kun kakku on täysin jäähtynyt, sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrute. Voit tarvittaessa ohentaa kuorrutetta lisäämällä vettä tai paksuntaa sitä lisäämällä tomusokeria. 
  • Laita kuorrute pursotuspussiin tai muovipussiin. Leikkaa pussi auki ja pursota kakun päälle ohuena nauhana haluamallasi tavalla.
  • Resepti: Anu Heinaro

    Lisää aiheesta:

    RuneberginkakkuRunebergintortutIsänpäivän marenkiunelmaVapun valtakunta: Sacherin kuivakakkuMansikka-rahkahyytelökakkuKeventäjien Runebergintortut
    KuivakakkuRunebergintortutHuomenta SuomiHuomenta SuomiRunebergin päiväLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Kuivakakku
    • 05.09.202412:58
      Maustekakku

      Kesäkurpitsa-sitruunakakku

    • 03.02.202412:03
      Runebergintortut

      Runebergin mehevä kuivakakku

    • 22.10.202111:31
      Suklaakakku

      Tiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakusta

    • 20.12.201909:45
      Maustekakku

      Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti

    • 14.12.201707:25
      Jouluruoka

      Mummin taatelikakku